'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ

Τεταμμένη είναι η κατάσταση στην Αϊτή, κυρίως στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη- το Καπ Αϊτιέν, ένα 24ωρο μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε κυανόκρανους και διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφραζαν την οργή τους για τον τρόπο αντίδρασης των αρχών απέναντι στην επιδημία χολέρας. 

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα στο Καπ-Αϊτιέν και Ίντσε, όπου μάλιστα ακούστηκαν και σποραδικά πυρά...
 
 Τα οδοφράγματα στήθηκαν και στις δύο πόλεις με ελαστικά αυτοκινήτων, στα οποία οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά. Στα επεισόδια στο Καπ-Αϊτιέν, στο βόρειο τμήμα της χώρας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και 14 τραυματίσθηκαν και στην Ίντσε, στο κέντρο τραυματίσθηκαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και κάποιοι κυανόκρανοι. Η δύναμη του ΟΗΕ παραδέχθηκε ότι οι άνδρες της άνοιξαν πυρ, ευρισκόμενοι σε κατάσταση νόμιμης άμυνας και από τα πυρά τους σκοτώθηκε ένα άτομο. 


Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για την κατάσταση και στις άλλες πόλεις, όπου έγιναν διαδηλώσεις, ενώ οι αρχές και ο ΟΗΕ προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν και νέα επεισόδια. Εξαιτίας της χολέρας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αϊτή 1034 άνθρωποι, από τα μέσα Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα επισήμως το υπουργείο Υγείας. 

Τα Ηνωμένα Έθνη επέρριψαν τις ευθύνες για την ένταση σε ομάδες με πολιτικά κίνητρα, αλλά και σε συμμορίες, που έχουν στόχο να υπονομεύσουν τις εκλογές, συντηρώντας κλίμα φόβου με αφορμή την επιδημία χολέρα. Οι εκλογές πρόκειται να γίνουν στις 28 Νοεμβρίου. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι επιθέσεις εναντίον των κυανόκρανων στο Καπ-Αϊτιέν ήταν «καλά σχεδιασμένες και συντονισμένες». 

Ενισχυμένα μέτρα προστασίας για τους κυανόκρανους από το Νεπάλ Οι ένοπλες δυνάμεις του Νεπάλ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενίσχυσαν την προστασία των Νεπαλέζων κυανοκράνων που μετέχουν στην αποστολή του ΟΗΕ στην Αϊτή, οι οποίοι κατηγορούνται από μια μερίδα του πληθυσμού της χώρας, πως αυτοί διέδωσαν την επιδημία της χολέρας.

Σύμφωνα με τον νεπαλέζικο στρατό, 1.000 άνδρες του οποίου υπηρετούν στη MINUSTAH, τη στρατιωτική, αστυνομική και πολιτική δύναμη του ΟΗΕ με αποστολή την αποκατάσταση της σταθερότητας στην Αϊτή, επιθέσεις μιας μερίδας Αϊτινών εναντίον των Νεπαλέζων στρατιωτών χθες Δευτέρα, μπορεί να οφείλονται σε «ψευδείς φήμες». «Είμαστε ανήσυχοι» και «η αϊτινή αστυνομία βοηθά τους κυανόκρανους να προστατευθούν από τις επιθέσεις», δήλωσε ο Ραμίντρα Τσέτρι, ο εκπρόσωπος του στρατού. 

Στους 1000 οι θάνατοι από χολέρα Τους 1.000 ξεπερνούν οι νεκροί από την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην Αϊτή από τα μέσα Οκτωβρίου, με συνολικά καταγεγραμμένους 1.034 θανάτους, δηλαδή 117 περισσότεροι από τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιεύτηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Το αϊτινό υπουργείο αναφέρει στον ιστότοπό του ότι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία 16.799 άνθρωποι από την αρχή της επιδημίας, δηλαδή 2.157 περισσότεροι από τον προηγούμενο απολογισμό. Εξάλλου, το υπουργείο κάνει λόγο για 38 θανάτους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, έναντι 27 την Κυριακή.

Οι κακές συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς των πληγέντων από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου δημιουργούν φόβους για ταχεία εξάπλωση της επιδημίας της χολέρας.

Στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες μεταξύ κυανόκρανων και διαδηλωτών, που ήταν οργισμένοι για τη διαχείριση της επιδημίας, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. Ο ΟΗΕ παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε εναντίον ενός από τους θανόντες όντας σε άμυνα. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_9903.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου