'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ανανεωμένο Μνημόνιο με απολύσεις στο Δημόσιο και περικοπές στον Ιδιωτικό τομέα...!

«Άρωμα» νέων μέτρων φέρνει η νέα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα ενόψει της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης.  

Επί τάπητος έχουν τεθεί οι διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται για απολύσεις στο δημόσιο και «μαχαίρι» στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Το νυστέρι αναμένεται να μπει βαθιά σε 17 ΔΕΚΟ -κυρίως συγκοινωνιακούς οργανισμούς- που παρουσιάζουν ελλείμματα, ενώ η κυβέρνηση τονίζει πως δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά μετατάξεις προσωπικού.

Την ίδια ώρα, η τρόικα άκουσε από τον Ανδρέα Λοβέρδο πρόγραμμα περικοπών 840 εκατομμυρίων στην Υγεία, ενώ από τον Δημήτρη Ρέππα πήρε διαβεβαιώσεις για τις συγχωνεύσεις οργανισμών στις συγκοινωνίες στα πρότυπα του ΟΣΕ που θα επιφέρουν νοικοκύρεμα των δαπανών τους.

Παράλληλα, αγωνία επικρατεί για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα καθώς ασκούνται πιέσεις για αντικατάσταση των κλαδικών συμβάσεων από επιχειρησιακές όπως προβλέπει το Μνημόνιο. Η Λούκα Κατσέλη φέρεται να δήλωσε στην τρόικα πως το μέτρο δεν μπορεί να ισχύσει γενικευμένα και αντιπρότεινε μέτρα για την μείωση του μισθολογικού κόστους π.χ. με την μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Στο μεταξύ, οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2011 συνεχίζονται καθώς την Πέμπτη θα γίνει η κατάθεσή του στη Βουλή.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «η Ελλάδα προτίθεται να λάβει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία» και θα σεβαστεί τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2011.

Σε ανακοίνωσή του για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  εξέφρασε ικανοποίηση για την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και την μείωση του ελλείμματος του 2010, ενώ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες των πρόσθετων μέτρων και να τα συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2011 και στο αναθεωρημένο μνημόνιο.


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου