'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Θρήνος για τον 16χρονο Ταξιάρχη....

Θρήνος για τον 16χρονο Ταξιάρχη
 
- Πάλευε με τη λευχαιμία και χάθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο Νοσοκομείο Παίδων..
- Συντετριμμένοι οι συγγενείς, οι καθηγητές και οι φίλοι του παιδιού που το αποχαιρετούν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.


Θλίψη, απελπισία, πόνο και ερωτηματικά αφήνει πίσω της η ιστορία 16χρονου καρκινοπαθούς από τη Μυτιλήνη, ο οποίος κατέληξε πρόωρα και ξαφνικά προχθές το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, χτυπημένος, όπως όλα δείχνουν, από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που του προκάλεσε αιμορραγία στους πνεύμονες. Το παιδί βρισκόταν εδώ και μήνες στην Αθήνα, όπου ακολουθούσε θεραπεία δίνοντας μάχη ενάντια στη λευχαιμία, την ασθένεια με την οποία ήρθε ξαφνικά αντιμέτωπος το περασμένο καλοκαίρι. «Συντρίμμια» πίσω του οικογένεια, φίλοι, καθηγητές και συγγενείς αδυνατούν να πιστέψουν την απώλεια του αδικοχαμένου αγαπημένου τους προσώπου και αναζητούν τις αιτίες που του στέρησαν τη ζωή τόσο γρήγορα.
Ειδικότερα:
«Τραγωδία δίχως όρια» είναι οι μοναδικές λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν την ιστορία του 16χρονου Ταξιάρχη Λαμπρινίδη από την πόλη μας. 


Η υγεία του έφηβου συμπατριώτη μας δοκιμάστηκε σοβαρά τον περασμένο Μάιο, καθώς ενόσω διήγε μια ευτυχισμένη και ξέγνοιαστη εφηβεία φοιτώντας στη Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου, οι γιατροί ξαφνικά διέγνωσαν ότι πάσχει τη σπάνια αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη ασθένεια της οξείας λεμφωβλαστικής λευχαιμίας. Αμέσως το αγόρι μεταφέρθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Παίδων στο Γουδί, όπου άρχισε να υποβάλλεται σε ειδικές εντατικές θεραπείες προκειμένου να ξεπεράσει τη νόσο. Μετεγγράφηκε σε σχολείο που βρισκόταν εκεί και συνέχισε κανονικά να διδάσκεται την ύλη της τάξης του κατ’ ιδίαν, προκειμένου παράλληλα με τη θεραπεία του να συνεχίσει κανονικά και τις σπουδές του.
Μάλιστα λόγω της μακροχρόνιας παραμονής στην Αθήνα, για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι θεραπείες, ο μικρός Ταξιάρχης διέμενε στον Ξενώνα του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», που βρίσκεται δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων. Από την πρώτη στιγμή που ο μικρός Ταξιάρχης αναμετρήθηκε παλικαρίσια με τον καρκίνο και παρά τη δυσκολία της νόσου, τίποτα δεν έδειχνε ότι το τέλος θα ερχόταν τόσο γρήγορα. Πρόσχαρος, δυναμικός, σθεναρός χαρακτήρας, κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη και τη συμπάθεια όλων στον Ξενώνα και στο Νοσοκομείο και ενέπνεε τη δύναμη και την αισιοδοξία σε όλους όσους τον περιέβαλαν. Μάλιστα άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η θεραπεία του ενάντια στην επάρατη νόσο εξελισσόταν συνεχώς βελτιούμενη και οι γιατροί ανέμεναν – και έβλεπαν – όλο και καλύτερο το αποτέλεσμα από την πορεία της υγείας του.


Το ξαφνικό τέλος
Όλα αυτά μέχρι προχθές το μεσημέρι, που το παιδί άρχισε να παρουσιάζει μια σειρά από ύποπτα συμπτώματα (πόνους, δυσφορία, συνολικότερη αδιαθεσία), που κινητοποίησαν αμέσως τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά, καθώς γρήγορα εκδηλώθηκε αιμορραγία στους πνεύμονες του εφήβου, με αποτέλεσμα να επέλθει ο ακαριαίος θάνατός του, μισή μόλις ώρα μετά από την εκδήλωση των συμπτωμάτων. «Αιμορραγία στους πνεύμονες» είναι η επίσημη αιτία θανάτου από το γιατρό που εξέτασε τη σορό του μικρού Ταξιάρχη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, με αποτέλεσμα να προκληθεί άμεσο πρόβλημα στον, ήδη ευάλωτο, οργανισμό του. 


Δεδομένου, δε, ότι τα περισσότερα φάρμακα που συνταγογραφούνται και παρέχονται στους καρκινοπαθείς προκαλούν (έστω και προσωρινή) ανοσοκαταστολή, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το άτυχο παιδί διέτρεχε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους από ένα συνηθισμένο οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και εγείρει πολλά και κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα ελληνικά νοσοκομεία, στα οποία έχουν σημειωθεί επανειλημμένες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που απέβησαν μοιραίες για τους ασθενείς.



Θρήνος
Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση του θανάτου έπεσε σαν «κεραυνός» στην οικογένεια του μικρού Ταξιάρχη. Οι γονείς και τα αδέρφια του συντετριμμένοι παρακολουθούν το μικρό παιδί τους να φεύγει τόσο πρόωρα από τη ζωή, παρ’ όλο που με θάρρος και μαχητικότητα πολέμησε την ασθένεια που βρέθηκε στο δρόμο του. 


Οι φίλοι και οι γνωστοί θρηνούν για τον ανέμελο και πρόσχαρο έφηβο που δεν θα ξανακούσουν ποτέ το γέλιο του και τη φωνή του. Οι καθηγητές και οι συμμαθητές του αποχαιρετούν το καλόκαρδο παιδί που μοιράζονταν καθημερινά το μάθημα μαζί του στο σχολείο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι επρόκειτο για έναν αριστούχο μαθητή και έναν ανεκτίμητα καλό χαρακτήρα, που όλοι τον καμάρωναν και τον αναδείκνυαν ως παράδειγμα προς μίμηση. 


Ο πατέρας του Ταξιάρχη είναι δημόσιος υπάλληλος, η μητέρα του συνταξιούχος υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Παρά τη προσδοκία τους (όπως κάθε γονιού) να μεγάλωσαν τον Ταξιάρχη και να τον δουν να ωριμάζει, η μοίρα τους έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι, σβήνοντας το όνειρά τους για τον αγαπημένο τους γιο. 

Η εξόδιος ακολουθία για τον Ταξιάρχη Λαμπρινίδη θα τελεστεί σήμερα στις 15.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα.
Ο Διευθυντής του σχολείου του
Ο Χρυσόστομος Λαδάς, Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου όπου φοιτούσε ο άτυχος Ταξιάρχης δήλωσε στα «Ν.τ.Λ.»: «Είμαστε όλοι κυριολεκτικά εμβρόντητοι και συντετριμμένοι από τον πρόωρο, άδικο και ξαφνικό χαμό ενός μαθητή μας που αποτελούσε πραγματικό διαμάντι. Άριστος μαθητής, έντιμος, ειλικρινής, συνεργάσιμος και πρόθυμος χαρακτήρας πάντα καμαρώναμε γι’ αυτόν και θα μας λείψει πάρα πολύ. Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την απόγνωση και τη θλίψη μας».


http://lesvosnews.net
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου