'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΟΠΑΠ: Στυλό, δελτίο αλλά όχι... πρακτορείο!!!

Κλειστά θα βρουν σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ οι λάτρεις της «θεάς Τύχης». 

 Οι πράκτορες πραγματοποιούν προειδοποιητική 24ωρη απεργία ζητώντας αλλαγές στη φορολόγησή τους, αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ -εν όψει της ρύθμισης της αγοράς- μέσα από τα πρακτορεία τους και την άμεση ασφαλιστική τους κάλυψη καθώς και των εισπράξεών του Οργανισμού.

Σημείο τριβής αποτελεί και η σύμβαση αποκλειστικότητας μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων, η οποία αν και υπογράφηκε προ διετίας, δεν έχει τεθεί σε ισχύ καθώς δεν υπήρξε νομοθετική κύρωση.

Σε συνάντηση που είχαν στο Ηράκλειο ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης με τα προεδρεία της Ενώσεων Πρακτόρων από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ο επικεφαλής του Οργανισμού ανέφερε πως την περίοδο αυτή προτεραιότητα αποτελεί να διατηρηθεί ο τζίρος των παιχνιδιών σε υψηλά επίπεδα και για αυτό απαιτείται να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια τόσο από την εταιρεία, όσο και από τους πράκτορες.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 50 εκατ. ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2012, για την αναβάθμιση των πρακτορείων και προετοιμάζεται για την εισαγωγή νέων παιχνιδιών στα πρακτορεία, ενώ συνεχώς βελτιώνονται τα ήδη υπάρχοντα.

Όσο για το φλέγον θέμα της φορολόγησης και της σύμβασης, ο κ. Σπανουδάκης σημείωσε πως τα βιβλία εσόδων-εξόδων επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση σε όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματικούς κλάδους από τον περασμένο Ιούλιο. Υπήρξε παρέμβαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και δόθηκε παράταση ως τα τέλη Νοεμβρίου για τους πράκτορες, ώστε να επιλύσουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος (ασφαλιστικό, ρύθμιση φορολογικών οφειλών κ.α.), ενώ στο υπουργείο Οικονομικών συζητήθηκε το αίτημα των πρακτόρων για αποδοχή μέρους των δαπανών χωρίς παραστατικά. «Το ζήτημα αυτό, όπως είναι ευνόητο, ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών», αναφέρθηκε στη συζήτηση.

Για τη νομοθετική κύρωση των ατομικών συμβάσεων που υπογράφηκαν το προηγούμενο διάστημα μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρακτόρων, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, θα γίνει με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο περί Κινηματογράφου που έχει καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού.

Η ΠΟΕΠΠΠ, πάντως, πρόκειται να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στις 15 και 16 Νοεμβρίου στην οποία και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της.


http://www.capital.gr/News.asp?id=1080547


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου