'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τσουχτερό πρόστιμο για το κατέβασμα ... 24 τραγουδιών !!!!

Πρόστιμο ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων θα κληθεί να καταβάλλει ανύπαντρη μητέρα  τεσσάρων παιδιών. Ο λόγος κατέβασε παράνομα από Ίντερνετ 24 τραγούδια…!

Η Τζέιμι Ρόμας-Ράσετ από τη Μινεσότα κρίθηκε ένοχη την Τετάρτη για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας με χρησιμοποίηση λογισμικού και θα πρέπει να πληρώσει 62.500 δολάρια για κάθε τραγούδι που κατέβασε!

Η κα Ρόμας-Ράσετ είχε καταδικαστεί για πρώτη φορά το 2007 όταν κλήθηκε να πληρώσει 220.000 δολάρια αλλά ο δικαστής στη συνέχεια είχε κρίνει το ποσό υπερβολικό και η υπόθεση απορρίφθηκε. Δύο χρόνια μετά, όμως, ένας άλλος δικαστής βρήκε το ποσό πολύ… μικρό και αποφάσισε να το επαυξήσει κατά σχεδόν 1,7 εκ. δολάρια!

Μέχρι στιγμής, η ένωση των δισκογραφικών εταιρειών αλλά και οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής προτιμούν να λύνουν τις «διαφορές» τους με όσους κατεβάζουν παράνομα μουσικήεξωδικαστικώς, με «φιλικό διακανονισμό». Συνήθως, οι παράνομοι χρήστες καλούνται να πληρώσουν 3-6.000 δολάρια.

Η κα Τόμας-Ράσετ δεν είχε δεχθεί να προχωρήσει σε δίκη, ενώ το δικαστήριο δικαίωσε τις εταιρείες και επιδίκασε αποζημίωση ύψους 1,5 εκ δολάρια…
 
star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου