'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Πρόστιμα πέντε εκατ. ευρώ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών

Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ συνολικά στις τρεις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν γιατί, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, οι εταιρείες δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τους καταναλωτές για την αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων από 30 σε 45 δευτερόλεπτα στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010. Η αύξηση αυτή συνεπάγεται αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση για περίπου 4.2 εκατομμύρια συνδρομητές συμβολαίου.

Σε Cosmote και Vodafone επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους δύο εκατ. ευρώ η καθεμία και στη Wind πρόστιμο ύψους ενός εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τρόπος γνωστοποίησης από κάθε εταιρεία της δυσμενούς για το καταναλωτικό κοινό αύξησης της ελάχιστης χρέωσης των υπηρεσιών της, κρίθηκε από την ΕΕΤΤ ως ανεπαρκής, σε κάποιες περιπτώσεις παραπλανητικός, και μη σύμφωνος με τις ανωτέρω διατάξεις. 

Το ύψος του προστίμου καθορίστηκε, με βάση τον αριθμό θιγομένων συνδρομητών κάθε εταιρείας, τη βαρύτητα της παράβασης ανά περίπτωση, και τη στέρηση της δυνατότητας καταγγελίας των συμβάσεων από τους συνδρομητές, οι οποίοι είδαν ξαφνικά να αυξάνονται εν αγνοία τους οι μηνιαίοι λογαριασμοί τους».

Οι σχετικές αποφάσεις θα είναι άμεσα διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ www.eett.gr.

http://www.slap.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου