'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Φράγμα FRONTEX στον Έβρο!!!!

Το πρώτο μέρος της δύναμης της FRONTΕΧ για την αποτροπή της εισόδου λαθρομεταναστών αναπτύχθηκε στον Έβρο.

Σε εφαρμογή τίθεται το επιχειρησιακό σχέδιο κοινής δράσης των ελληνικών δυνάμεων με τις ομάδες ταχείας αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (Frontex), με την ανάτυξη μέρους της ευρωπαϊκής δύναμης στον Έβρο.
Τα σημεία δράσης παρουσίασε ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ Κ. Κασαπάκης στην Επιτρόπο Εσωτερικών της Ε.Ε., Σεσίλια Μάλστρομ, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, τον Γάλλο υπουργό Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, παρουσία και του εκτελεστικού διευθυντή της frontex, Ίλκα Λαϊτίνεν σε συνέντευξη Τύπου.
Η Επίτροπος ευχαρίστησε τη frontex και τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. αναγνωρίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι κάτω από εξαιρετική πίεση», που τη δημιουργούν οι ροές των λαθρομεταναστών και ότι είναι πρόβλημα που αφορά και την Ευρώπη.
Τόνισε ακόμη πως η Ε.Ε. βρίσκεται σε συνεννόηση με την ελληνική πλευρά και βοηθά, ώστε να προωθηθούν δράσεις που να βελτιώσουν τις συνθήκες ελέγχου, υποδοχής, καθώς και για μια σειρά από άλλα ζητήματα (άσυλο, κ.ά.).
Σε ερώτηση  από δημοσιογράφους για το ρόλο της Τουρκίας, υπογράμμισε ότι «η Ε.Ε. εδώ και καιρό διαπραγματεύεται μια συμφωνία με την Τουρκία για το ζήτημα της επανεισδοχής λαθρομεταναστών» και πρόσθεσε ότι «απομένουν ελάχιστα σημεία» προκειμένου αυτή να επιτευχθεί.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε την ικανοποίησή της κυβέρνησης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συνδρομή των ελληνικών αρχών στην ενίσχυση του συνοριακού ελέγχου.
«Δεν είναι τοπικό φαινόμενο, είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο και απαιτεί ευρωπαϊκές λύσεις. Εδώ δεν είναι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας, είναι τα σύνορα της Ευρώπης» τόνισε ο υπουργός και επισήμανε ότι στο πρόσωπο των ευρωπαίων αξιωματούχων «βλέπουμε την κοινοτική αλληλεγγύη», αλλά ταυτόχρονα «και την ισχυρή πολιτική βούληση της Ευρώπης να φρουρήσει και να προστατέψει τα σύνορα μας, τα ευρωπαϊκά σύνορα».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερικ Μπεσόν, αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν στον επίσημο χώρο υποδοχής παρανόμων μεταναστών στο Φυλάκιο, υποστήριξε ότι είναι ενδεικτικές, της κατάστασης που επικρατεί «με τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές» προς την Ελλάδα και εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του και την επιθυμία της να βοηθήσει, ώστε να βρεθούν λύσεις.
«Θα πρέπει να συζητήσουμε από Δευτέρα, στις Βρυξέλλες για λύσεις που θα είναι μακροχρόνιες. Η Ευρώπη πρέπει να βρει λύσεις» συμπλήρωσε ο κ. Μπεσόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου