'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σφραγίδα αξίας 2,7 εκατ. λιρών!!!!


Μια κινεζική σφραγίδα με έναν δράκο πάνω σε λευκό νεφρίτη ο οποίος ανήκε στον κινέζο αυτοκράτορα Κιάνλονγκ (1711-1799) πουλήθηκε σήμερα στην τιμή των 2,7 εκατομμυρίων λιρών από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams στο Λονδίνο.


Η τεσσάρων εκατοστών τετράγωνη σφραγίδα, που η τιμή πώλησης της αναμενόταν να κυμανθεί από 1,5 έως 2 εκατ. λίρες, αγοράστηκε από έναν πλειοδότη από το Πεκίνο, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. Η πώληση είχε προσελκύσει το μεγάλο ενδιαφέρον τόσο ευρωπαίων όσο και ασιατών αγοραστών.


Η πώληση αυτή αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της οικονομικής ευρωστίας και κυριαρχίας των κινέζων επενδυτών στην παγκόσμια αγορά τέχνης, και ειδικότερα της ασιατικής τέχνης.


Τον Οκτώβριο, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's πούλησε ένα βάζο της κινεζικής δυναστείας των Κινγκ έναντι 32,4 εκατ. δολαρίων, και από τη δημοπρασία της σειράς ασιατικών έργων τέχνης, κρασιών και ρολογιών που διενεργήθηκε στο Χονγκ Κονγκ συγκεντρώθηκαν 400 εκατ. δολάρια.


Η σφραγίδα του δράκου έφερε εγχάρακτα τις λέξεις «Zi Qiang Bu Xi» και είχε φιλοτεχνηθεί το 1793 για τα 80α γενέθλια του Κινέζου αυτοκράτορα.


Ο λευκός νεφρίτης είναι το σύμβολο της πνευματικότητας. 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου