'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Τρεις χιλιάδες ανήλικοι εκτίθενται στην πορνεία στους δρόμους του Παρισιού!!!

Τρεις χιλιάδες ανήλικα και εγκαταλελειμμένα παιδιά από τη Ρουμανία εκτίθενται στην πορνεία και τη ζητιανιά στη Γαλλία, ανακοινώθηκε σήμερα από τον γάλλο υφυπουργό αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Πιέρ Λελούς, που πρόσθεσε ότι πρόκειται να συζητήσει με το Βουκουρέστι μια συμφωνία που θα προβλέπει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή τους στη Ρουμανία.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο επέκρινε και λογόκρινε την περασμένη εβδομάδα νόμο επικύρωσης μιας συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Ρουμανίας που είχε συνταχθεί τον Φεβρουάριο του 2007 με θέμα την οργάνωση επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους όλων των εγκαταλελειμμένων ανηλίκων, κρίνοντας ότι ο νόμος είναι ατελής αφού δεν προβλέπει ικανοποιητικές εγγυήσεις ως προς τους όρους επιστροφής.

Ο κ. Λελούς, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ανέφερε πάντως ότι ο νόμος αυτός που υπεγράφη την πρώτη Φεβρουαρίου 2007 "είχε στόχο να ενισχυθεί η προστασία των ανήλικων και εγκαταλελειμμένων Ρουμάνων πίσω στην πατρίδα τους και να οργανωθεί σωστά η επιστροφή τους".

"Η συμφωνία αυτή επικυρώθηκε από τη Ρουμανία που μας ζήτησε με επιμονή να κάνουμε το ίδιο", πρόσθεσε ο κ. Λελούς.

Παρά την καθυστέρηση προώθησης του θέματος λόγω της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου, "είναι επείγουσα ανάγκη να βρεθεί τώρα λύση γιατί μόνο στη Γαλλία υπάρχουν τρεις χιλιάδες Ρουμάνοι ανήλικοι εγκαταλελειμμένοι που δυστυχώς εκτίθεται στην πορνεία και στη οργανωμένη ζητιανιά στους δρόμους και κανείς νόμος δεν τους προστατεύει", κατέληξε ο κ. Λελούς.

Γάλλοι κοινοβουλευτικοί ανέφεραν ότι "πρέπει να βρεθεί πολύ σύντομα μια άλλη συμφωνία με τη ρουμανική κυβέρνηση η οποία και να προωθηθεί τάχιστα".

Το θέμα των παράνομων ανήλικων Ρουμάνων βρέθηκε στο κέντρο έντονης πολεμικής μεταξύ Γαλλίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από την απόφαση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί για μαζικές απελάσεις των Ρομά προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, στη διάρκεια του καλοκαιριού.


 http://www.i-reportergr.com/2010/11/blog-post_4568.html#ixzz14vyGIhbV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου