'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Agca: Το Βατικανό οργάνωσε τη δολοφονία του Πάπα Ιωάννη Παύλου!! (vid)

Την τότε κυβέρνηση του Βατικανού υποδεικνύει ως “εγκέφαλο” πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ το 1981 ο επίδοξος δολοφόνος του, Mehmet Ali Agca.


“Η κυβέρνηση στο Βατικανό αποφάσισε τη δολοφονία του Πάπα. Αυτοί τη σχεδίασαν και την οργάνωσαν. Τη διαταγή για τα πυρά κατά του Πάπα την έδωσε ο Γραμματέας του Βατικανού,”, δήλωσε ο Agca στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο ενημέρωσης της χώρας καταγωγής του, μετά την απελευθέρωσή του, στις 18 Ιανουαρίου.

Η τελευταία αυτή κατηγορία είναι μία από τις πολλές που έχει εξαπολύσει, κατά καιρούς ο Agca, ο οποίος παλιότερα είχε κατηγορήσει μια παλαιστινιακή ομάδα ως υπεύθυνη για την απόπειρα, ενώ αργότερα έριξε την ευθύνη στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον είχαν στρατολογήσει οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες, ενεργώντας κατ' εντολήν της σοβιετικής KGB, επειδή, όπως είπε, φοβόταν ότι, ο ποντίφικας θα ενθάρρυνε μια αντι-κομμουνιστική εξέγερση. 

Τρεις Τούρκοι και τρεις Βούλγαροι που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία με τον Agca, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι από ιταλικό δικαστήριο, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ο Agca παρέμεινε επί 19 χρόνια στις ιταλικές φυλακές για την υπόθεση της απόπειρας κατά του Πάπα και άλλη μια δεκαετία στις τουρκικές φυλακές, εξαιτίας της δολοφονίας ενός Τούρκου εκδότη.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ συνάντησε κι έδωσε συγχώρεση στον επίδοξο δολοφόνο του το 1983. 

Ο Agca έχει χαρακτηρίσει εαυτόν ως τον “αιώνιο Χριστό”, ενώ έχει προαναγγείλει και το τέλος του κόσμου, λέγοντας πως έως το τέλος του αιώνα, όλοι οι άνθρωποι θα πεθάνουν.



http://cosmo.gr/News/Turkey/296805.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου