'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Βαρέσαμε κανόνι αλλά δεν το ξέρουμε...!!!

Βαρέσατε κανόνι αλλά δεν το ξέρετε.  
 
Αυτό είναι το συμπέρασμα της έκθεσης που δημοσιοποίησε το Bloomberg το οποίο λέει ουσιαστικά ότι είναι θέμα χρόνου η χρεοκοπία και είναι περισσότερο σίγουρη από εκείνη που είχε γίνει στην Αργεντινή.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, η οικονομική ανάπτυξη της Αργεντινής τη βοηθά να εξυπηρετεί και να αποπληρώνει το χρέος της ενώ η Ελλάδα στηρίζεται στους πόρους του μνημονίου για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Με λίγα λόγια είμαστε χειρότεροι από την Αργεντινή κι αν δεν υπήρχε....
το δάνειο θα είμασταν ήδη στο γκρεμό.
Μάλιστα, η Αργεντινή καταλαμβάνει την τρίτη κατά σειρά θέση από πλευράς ύψους κόστους ασφάλισης χρέους, μετά την Ελλάδα και τη Βενεζουέλα.


Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού προς τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Νοτίου Αμερικής αυξάνεται καθώς τα συναλλαγματικά της αποθέματα έχουν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ και η κεντρική της τράπεζα εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της φθάνει το 9%, ήτοι αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2005.


Η Ελλάδα όπως εκτιμά το Bloomberg, θα δει την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 4% φέτος και κατά 2,6% το 2011, καθώς προωθεί πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με μειώσεις μισθών και συντάξεων ως αντάλλαγμα για την εξασφάλιση δανείου ύψους 110 δις ευρώ από την Ε,Ε, την Ε.Κ.Τ και το ΔΝΤ.


Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Αργεντινής ανέρχονταν στις 4 Νοεμβρίου στο ποσό των 52,3 δις δολ. υποβοηθούμενα από ένα ρεκόρ στην παραγωγή σπόρων σόγιας και αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς τη γειτονική Βραζιλία. Από την πλευρά της η Ελλάδα, η οποία αναγκάστηκε να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης μετά την εκτόξευση του κόστους δανεισμού και τον ουσιαστικό αποκλεισμό της από τις διεθνείς αγορές προσπαθεί να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 13,6% του ΑΕΠ της.


Το δημοσίευμα του Blooberg κάνει λόγο για 13,6% έλλειμμα καθώς λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία πριν την αναθεώρηση που θα δημοσιευτεί από τη Eurostat και θα μιλά για ελληνικό έλλειμμα 15,5%.



http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου