'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Προαναγγέλει νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες ο Παπακωνσταντίνου

Στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε τις νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες που θα αποκρυσταλλωθούν μετά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει την περικοπή μισθών και συντάξεων, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών, καθώς η οικονομία και κυρίως οι επιχειρήσεις βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να αντέξει νέους φόρους, τόνισε ο υπουργός στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο του CNN Ρίτσαρντ Κουέστ στο Λονδίνο.


Επίσης, σημείωσε για την αύξηση των spreads των ελληνικών ομολόγων πως η άνοδος του κόστους δανεισμού συνέβαλε στην ανησυχία που προκάλεσαν οι εκλογές, προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα των εκλογών οδήγησε χθες, Δευτέρα, σε αποκλιμάκωση των spreads.


«Οι αγορές κοιτούν μεσοπρόθεσμα την δυναμική του ελληνικού χρέους η οποία είναι διατηρήσιμη και βιώσιμη όσο η δημοσιονομική εξυγίανση προχωρεί και επανέρχεται η ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ υπογράμμισε πως η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από την καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό, κάτι που όπως είπε πως θα επιτευχθεί μετά το 2012.


Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλό και το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα είναι διατηρήσιμο.


Όπως παραδέχτηκε ο υπουργός, «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη» αφού η ύφεση συνεπάγεται λουκέτα και ανεργία και όσον αφορά στις τράπεζες, ο δανεισμός συνεχίζεται και οι χορηγήσεις κινούνται αυξητικά, ενώ παράλληλα οι ελληνικές τράπεζες έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και έχουν ενισχυθεί κεφαλαιακά.


«Οι πιστωτικές γραμμές είναι ανοικτές και θα υπάρξει άμεσα πρόσθετη ρευστότητα», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Τέλος, «πιστεύουμε ότι σε ένα τουλάχιστον τρίμηνο θα έχουμε θετική ανάπτυξη, αλλά αναμφίβολα η ύφεση θα συνεχισθεί και το επόμενο έτος και θα κινηθεί στο 2,6% του ΑΕΠ από 4% του ΑΕΠ το 2010» δήλωσε ο ίδιος εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η ανάπτυξη το 2011 θα είναι καλύτερη από το 2010.


ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
http://e-parembasis.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html

1 σχόλιο:

  1. Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή