'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Παρτίδα πόκερ... για την τύχη των δημοσίων υπαλλήλων..!!

Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση αρέσουν πολύ τα παιχνίδια.. 
 
Δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά η στάση της τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το μέλλον των δημοσίων υπάλληλων, τη στιγμή που από την τρόικα το μήνυμα είναι απολύτως ξεκάθαρο και μιλά για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Στο πλαίσιο αυτό...ασαφής μπορεί να χαρακτηριστεί η απάντηση του κ. Πεταλωτή ο οποίος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι "όποια απόφαση έχουμε, την ανακοινώνουμε, τους στόχους μας τους τηρούμε απαρέγκλιτα".


Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν νέα μέτρα που να περιλαμβάνουν μισθούς, συντάξεις και φορολογικά βάρη".


Ωστόσο υπουργός της κυβέρνησης, συγκεκριμένα ο κ. Μαγκριώτης, σε σχετική ερώτηση για τους δημοσίους υπαλλήλους στην πρωινή εκπομπή, "Πρώτη Γραμμή", του Σκάι, ανέφερε ότι "θα το δούμε". Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η απάντηση και του κ. Μηταράκη, αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας.


Ανατριχιαστική είναι η άποψη που κυκλοφορεί, μέσω του γνωστού "ανεμιστήρα", ότι "δεν μπορεί άνεργοι να είναι μόνο οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα". Ενδιαφέρον θα είχε οι υποστηρικτές της άποψης αυτής να μας πουν τι ακριβώς επιδιώκουν με το να διοχετεύουν δεξιά και αριστερά τη συγκεκριμένη άποψη. Εκτός αν ο στόχος είναι να χωρίσουν τους πολίτες σε δύο αντίπαλες ομάδες.


Σε κάθε περίπτωση, το "ναι μεν, αλλά" πρέπει να τελειώσει άμεσα και να δοθούν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία. Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκτίμηση του Ινστιτούτου Εργασίας ότι η ανεργία θα φτάσει στο 20%.


Εκτός και αν η παρτίδα του ιδιότυπου πόκερ της κυβέρνησης με τους πολίτες συνεχίζεται και μετά τις εκλογές και στη "μπάνκα" βρίσκονται πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους εσχάτως χρεώνονται όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού κράτους...


http://greece-salonika.blogspot.com

http://e-parembasis.blogspot.com/2010/11/blog-post_7976.html

1 σχόλιο:

  1. Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή