'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δεν σβήνονται κλήσεις από τουριστικές επιχειρήσεις..!

«
  ''Φρένο'' στη διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε τουριστικές επιχειρήσεις επειδή λειτουργούσαν χωρίς να έχουν λάβει από τον ΕΟΤ το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) και χωρίς να έχουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό ασφαλείας έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του. 

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκοψε ως αντισυνταγματική και παράνομη τη διάταξη του άρθρου 1 του Ν. 3766/2009. Με τη διάταξη αυτή προβλέφθηκε η κατάργηση διοικητικών κυρώσεων (προστίμων κ.λπ.) που έχουν επιβληθεί για οποιονδήποτε λόγο σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων. 

Η κατάργηση επερχόταν με τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης, προβλέφθηκε η κατάργηση των εκκρεμών δικών που αφορούν στην επιβολή των διοικητικών κυρώσεων. 

Σύμφωνα, όμως, με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, η επίμαχη διάταξη είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της ισότητας του κράτους δικαίου, του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου. 

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, η επίμαχη διάταξη «θέτει όσους συμμορφώθηκαν προς τον νόμο και λειτούργησαν τα τουριστικά τους καταλύματα τηρώντας τους περιορισμούς του νόμου σε μειονεκτική μοίρα έναντι εκείνων οι οποίοι παρέβησαν την ισχύουσα νομοθεσία και, με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλεύτηκαν παράνομα τουριστικά καταλύματα αποκομίζοντας τα οφέλη της λειτουργίας αυτής χωρίς να έχουν υποβληθεί στις δεσμεύσεις της προσαρμογής των καταλυμάτων τους στους περιορισμούς της νομοθεσίας». 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου