'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Στα χνάρια της Ελλάδας η Ιρλανδία εξαιτίας της τραγικής κατάστασης των τραπεζών της!!!


Όσο και εαν επισήμως το αρνούνται όλοι,η οικονομία της Ιρλανδίας έχει μπει στον κατηφορικό δρόμο που οδηγεί στην αφιλόξενη αγκαλιά,δηλαδή στο μηχανισμό στήριξης των ΔΝΤ και Ε.Ε.  

Δεν μπορεί όμως να γίνει διαφορετικά όταν ο Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας ζητάει την παράταση των κρατικών εγγυήσεων στις τραπεζικές καταθέσεις από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Γιατί το ''ζουμί'' στην Ιρλανδία είναι η κατάρρευση των τραπεζών της που ''πέφτουν'' ως ντόμινο η μία μετά την άλλη.

Βέβαια ακολουθούν και τα spreads των δεκαετών ομολόγων Ιρλανδίας που σπάνε καθημερινά κάθε ρεκόρ ανόδου,αισθητά πιο κάτω από τα ελληνικά πάντως.
Συμφωνα με διεθνείς αναλυτές το ''κούρεμα'' των ιρλανδικών ομολόγων είναι θέμα χρόνου και ''παπαγαλίζουν'' και εκεί τις λέξεις αναδιάρθρωση χρέους και χρεοκοπία.
Μήτρα του κακού και στην Ιρλανδία είναι το ''ατίθασο'' έλλειμμα,που το υπολογίζουν στο 12 % για το 2010,όμως σύμφωνα με διεθνείς οίκους το πραγματικό έλλειμμα είναι στο δυσθεώρητο ακόμα και για εμάς 32% του ΑΕΠ,αφού προσθέτουν και το κόστος διάσωσης των τραπεζών το οποίο θα ξεπεράσει τα 45 δισ. ευρώ - ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 10.000 ευρώ για κάθε κάτοικο της χώρας.
Η Ελλάδα επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην Ιρλανδία και ας μην αντιμετωπίζουμε εμείς τέτοια τραπεζική κρίση.
Γιατί αν και επισήμως η Ιρλανδία υπαχθεί στο νέο μηχανισμό διάσωσης που ευαγγελίζονται Γερμανοί και Γάλλοι,οι συνέπειες θα έχουν και σε εμάς σοβαρότατο αντίκτυπο.
Τότε δηλαδή ακόμα και οι ιδιώτες δανειστές της Ιρλανδίας θα χάσουν υποχρεωτικά μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους από τα ιρλανδικά ομόλογα που έχουν στη κατοχή τους αφού θα γίνει στην ουσία ελεγχόμενη πτώχευση.
Σκεφτείτε λοιπόν με τι επιτόκιο θα ξαναδανείσουν μετά τους Ιρλανδούς και μετά αναλογιστείτε τι συνέπειες θα υπάρξουν σε τυχόν νέο ελληνικό δανεισμό,ιδίως όταν ήδη τα δικά μας spreads ''πετάνε'' κατά 50% ψηλότερα από τα αντίστοιχα ιρλανδικά.

Newsit 
http://kapistri.blogspot.com/2010/11/blog-post_9170.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου