'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πρόστιµο 600 ευρώ για τη διακόσµηση µε γκράφιτι...!!!!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίµενε τους καταστηµατάρχες στη Βαρκελώνη, οι οποίοι ανέθεσαν σε καλλιτέχνες γκράφιτι να βάψουν τα ρολά των καταστηµάτων τους πιστεύοντας ότι η πόλη τους θα γινόταν πιο όµορφη... 

Τώρα τιµωρούνται µε πρόστιµο 600 ευρώ από τις δηµοτικές αρχές για «αντικοινωνική συµπεριφορά». 

Σύµφωνα µε το δηµοτικό συµβούλιο, οι καλλιτέχνες γκράφιτι «υποβαθµίζουν το αστικό τοπίο». 

Με βάση αυτό το σκεπτικό 160 καταστηµατάρχες κλήθηκαν να καταβάλουν πρόστιµο αυτή τη χρονιά.
 
«Ο νόµος θεωρεί τογκράφιτι σαν κάτι που ρυπαίνει το δηµόσιο χώρο, υποτιµά την κληρονοµιά µας και οπτικά υποβαθµίζει το αστικό τοπίο», δήλωσε εκπρόσωπος του δήµου. 


Οι καλλιτέχνες γκράφιτι που καλούνται να διακοσµήσουν µε τα σχέδιά τους τα µεταλλικά ρολά ασφαλείας δηλώνουν ότι έχουν πολλές παραγγελίες.

Ενας από τους λόγους που οι καταστηµατάρχες προτιµούν τα γκράφιτι είναι ότι µε αυτόν τον τρόπο οι νεαροί δεν γράφουν συνθήµατα µε σπρέι στα καταστήµατά τους, αφού ο άγραφος νόµος επιβάλλει τον σεβασµό στην τέχνη του γκράφιτι.

Οι καλλιτέχνες επισηµαίνουν εξάλλου µια µεγάλη αντίφαση: «Είναι παράλογο να µη σου επιτρέπει ο δήµος να κάνεις γκράφιτι σε δηµόσιο χώρο µε την άδεια των ιδιοκτητών και συγχρόνως να διοργανώνει πανάκριβες εκθέσεις για την τέχνη του γκράφιτι στους δηµοτικούς εκθεσιακούς χώρους», δηλώνει ένας από αυτούς.


http://stakarfia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου