'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ήθελαν να κάψουν ζωντανούς τους επιθεωρητές εργασίας γιατί εντόπισαν αδήλωτους εργαζόμενους..!!!!

Υ
πεύθυνος επιχείρησης στο Βόλο επιτέθηκε σε επιθεωρητές εργασίας και σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα! 

Όταν οι δυο επιθεωρητές της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Μαγνησίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, περνούσαν την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 την πύλη της επιχείρησης "Ανακύκλωση Βόλου Α.Ε." δεν μπορούσαν ασφαλώς να φανταστούν τη συνέχεια. 


Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στην Α' Βιομηχανική περιοχή του Βόλου και έχει αντικείμενο την περισυλλογή, επεξεργασία σιδήρων μετάλλων (scrap) και αυτοκινήτων είχε συμβεί πριν λίγες μέρες εργατικό ατύχημα. Ένας 38χρονος αλλοδαπός είχε τραυματιστεί σοβαρά εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής αυτοκινήτου. 

Το ατύχημα είχε αναγγελθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας από τους υπευθύνους της εταιρείας και η επίσκεψη των επιθεωρητών ήταν αναμενόμενη. 

Όταν όμως η παρουσία των επιθεωρητών έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους, δύο από αυτούς που εκτελούσαν εργασίες οξυγονοκόλλησης, εγκατέλειψαν την εργασία και έσπευσαν, τρέχοντας, να εξαφανισθούν.

Οι επιθεωρητές τους αναζήτησαν και προσπάθησαν να πάρουν τα στοιχεία τους, εκτιμώντας ότι πρόκειται για περιστατικό αδήλωτης εργασίας. 

Τότε δέχθηκαν επίθεση από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης και άλλο άτομα που τους απώθησαν με βιαιότητα προς την έξοδο. 

Στο φυλάκιο της εισόδου τους επιτέθηκε και πάλι ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος κραδαίνοντας τη μάνικα πετρελαίου της δεξαμενής ανεφοδιασμού που βρίσκεται στην είσοδο, περίελουσε με πετρέλαιο τον έναν από τους επιθεωρητές και απειλούσε να τον κάψει φωνάζοντας, "αν δε φύγεις θα γίνει και άλλο "ατύχημα"". 

Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας. Υποβλήθηκαν μηνύσεις και κινήθηκε η διαδικασία του Αυτοφώρου αλλά ο "ανήσυχος" εργοδότης είχε προλάβει να εξαφανισθεί. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης και οι επιθεωρητές προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ανακοίνωσή της καταδίκασε την επίθεση εκφράζοντας αμέριστη συμπαράστασή στους επιθεωρητές που δέχθηκαν την επίθεση και διαμηνύει προς κάθε πλευρά ότι το ελεγκτικό έργο της Επιθεώρησης Εργασίας δεν κάμπτεται από τέτοιου είδους έκνομες συμπεριφορές. 


http://dete.gr/news.php?article_id=19340

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου