'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ανδριανόπουλος: «Πάμε για παύση πληρωμών»

Μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση της χώρας μας ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Μιλώντας στο “newsbomb.gr” προέβλεψε με βεβαιότητα ότι δεν θα μπορέσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα, με αποτέλεσμα να χάσουμε την τέταρτη δόση του δανείου και να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και σε επιστροφή στη δραχμή. 

Ο κ. Ανδριανόπουλος «άδειασε» τον Αντώνη Σαμαρά για τις προτάσεις που αντιτείνει, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τις θέσεις της αριστεράς.

Πώς βλέπετε έως τώρα τα πράγματα;
«Πολύ δύσκολα διότι κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται μη αναστρέψιμη. Για να μπορέσει ο τόπος να βγει από το αδιέξοδο και να μπούμε σε μια καλή οικονομική πορεία πρέπει να μειώσουμε δραματικά τις δημόσιες δαπάνες μας κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει εάν δεν καταργήσουμε κρατικούς φορείς. 

Και για να αρχίσουμε να έχουμε κάποιες εισπράξεις θα πρέπει να μειώσουμε τους φόρους και να περικόψουμε πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα απ΄ αυτά και δεν βλέπω λύση. Όλα τα άλλα είναι ασπιρίνες».
Εάν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες που πρέπει να πετύχουμε όσα μας ζητά η Τρόικα δεν τα καταφέρουμε, τι προβλέπεται ότι θα συμβεί;

«Εάν εφαρμόσουμε αυτά που μας έχει πει η Τρόικα με απόλυτη συνέπεια, υπάρχει το ενδεχόμενο να εισπράξουμε την τέταρτη δόση των χρημάτων. Δυστυχώς, όμως, είναι πρακτικά αδύνατο σε τρεις μήνες να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα δεκαετιών. 

Εάν δεν εφαρμόσουμε τις επιταγές της Τρόικας, δεν θα την εισπράξουμε και θα οδηγηθούμε σε τραγικό αδιέξοδο. Θα πάμε σε έλλειψη συναλλάγματος, έλλειψη χρημάτων, στάση πληρωμών, κατάρρευση των εισαγωγών και κατ΄ επέκταση της αγοράς. 

Εικάζω, λοιπόν, ότι αφού η κυβέρνηση δεν θα έχει χρήματα, αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, θα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ και να πάει στη δραχμή με ό,τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται, αφού δεν θα μας δίνει χρήματα πλέον κανείς. 

Τα χρήματα που μας δίνει η Τρόικα δεν μας τα δίνει μόνο για να πληρώνουμε τα δάνειά μας, αλλά και για να καλύπτουμε τρέχουσες ανάγκες, διότι η Ελλάδα δαπανά πολλά περισσότερα από αυτά που παράγει. Άρα, όλοι αυτοί που φωνάζουν κατά του μνημονίου να μας πουν, εάν φύγει η Τρόικα, που θα βρούμε χρήματα να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις της χώρας;»

Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει προτάσεις εκτός μνημονίου. Δεν είναι εφικτές;
«Ανοησίες, όπως και αυτά που λέει η αριστερά. Ο κ. Σαμαράς μιλά π.χ για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αυτό απαιτεί τουλάχιστον ενάμιση χρόνο και πάλι έχω αμφιβολίες για το εάν καταφέρουν σε αυτό το διάστημα να την αποτιμήσουν. Πότε θα κάνουν διαγωνισμό, πότε και εάν θα βρουν αγοραστές; Το πρόβλημα είναι το τι θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Από αυτό θα κριθούν όλα. Το μνημόνιο είναι μονόδρομος, αλλά το θέμα είναι το κατά πόσο θα το τηρήσουμε».

Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο;
«Βεβαίως, αρκεί να είχαμε κάνει από πριν μόνοι μας πραγματικές περικοπές στο δημόσιο τομέα, κάτι που ούτε τώρα δεν τολμάμε να κάνουμε. Γι΄αυτό και δεν κάναμε σοβαρές διαπραγματεύσεις. Διότι είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη χρημάτων, που σοβαρές διαπραγματεύσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν».
Ράνια Καρατζαφέρη


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου