'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Που στρέφονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 8:22 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Ριανκούρ 85 στους Αμπελόκηπους. 

 Το τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" στις 07:38 από άγνωστο δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αντιτρομοκρατική, ενώ ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσε στο σημείο χωρίς ωστόσο να μπορεί να επέμβει έως ότου παρέλθει ο χρόνος. 

Τη στιγμή της έκρηξης, αστυνομικοί εκκένωναν το χώρο, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.



Η περιοχή γέμισε πυκνούς μαύρους καπνούς, ενώ προκλήθηκε πανικός στους κατοίκους, αλλά και στους περαστικούς.

Που στρέφονται οι έρευνες

Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι anfo ή ζελατοδυναμίτιδα. Η αντιτρομοκρατική βλέπει πίσω από το χτύπημα «Πυρήνες της Φωτιάς», «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς αυτές οι εκρηκτικές ύλες έχουν χρησιμοποιηθεί σε χτυπήματα αυτών των δύο οργανώσεων.



Συγκεκριμένα έχει χρησιμοποιηθεί σε παγιδευμένο μηχανάκι delivery έξω από το υπουργείο Οικονομικών (12/12/2005, με τρεις τραυματίες), και σε ποδήλατο έξω από την οικία του Γιώργου Βουλγαράκη (30/5/2006), την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ανώτατοι αξιωματικοί μιλούν για ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενόψει της δίκης στις 17 Ιανουαρίου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μηχανής, την οποία είχαν παρκάρει έξω από το Πρωτοδικείο, ενώ ο άγνωστος που τηλεφώνησε είχε δώσει και τον αριθμό κυκλοφορίας του, γι'αυτό και εντοπίστηκε άμεσα.

Όπως διαπιστώθηκε η μηχανή είχε κλαπεί χθες από το Γαλάτσι.
Από την ισχυρότατη έκρηξη, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές τόσο στο Πρωτοδικείο, όσο και σε γύρω κτίρια, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.


 
Οι πρώτες μαρτυρίες
Η ομάδα των ΤΕΕΜ έχει περισυνελέξει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία και στάλθηκαν στα εργαστήρια για να εξεταστούν. Παράλληλα, άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν μαρτυρία περαστικού, που ανέφερε ότι ήταν στο σημείο στις 6:30 και είδε δύο νεαρούς ντυμένους αστυνομικούς να παρκάρουν τη μηχανή και να λένε ότι χάλασε. Στη συνέχεια ανέφερε ότι τους είδε να πηγαίνουν στο καρτοτηλέφωνο και τελικά να επιβιβάζονται σε λευκό φορτηγάκι, το οποίο οδηγούσε τρίτος νεαρός.

Αξίζει να σημειωθεί ο αστυνομικός, ο οποίος είχε υπηρεσία στο Πρωτοδικείο δεν αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις (δεν είδε τίποτα), ενώ στο κτίριο δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο η αστυνομία ερευνά μήπως κάμερες από γειτνιάζοντα κτίρια έχουν καταγράψει κάτι.

Η περιοχή περιμετρικά του Πρωτοδικείου παραμένει αποκλεισμένος προκειμένου οι αστυνομικοί να περισυλλέξουν όλο και περισσότερα στοιχεία.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου