'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

ΟΜΕ ΟΤΕ: "...δεν θα γίνουμε κινέζοι εργαζόμενοι των επενδύσεων της Deutsche Telekom..." !!!

Εντάσεις πυροδότησε στις εργασιακές εξελίξεις στον ΟΤΕ, δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης της εφημερίδας, Financial Times, όπου κορυφαίο στέλεχος της Deutsche Telekom, που είναι ο κύριος μέτοχος του Οργανισμού, σε δηλώσεις του, κάνει αναφορά στη μείωση του εργασιακού κόστους, με μείωση των αποδοχών των εργαζομένων με τη μέθοδο της περικοπής διαφόρων επιδομάτων [...] 

Όπως δήλωσε ο Γκουίντο Κέρκχοφ: «στην Ελλάδα στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, υπάρχουν ακόμη πολλά διαρθρωτικά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν.

Οι μισθοί στον ΟΤΕ πρέπει να μειωθούν, καθώς το ποσοστό τους είναι υψηλότερο των αντίστοιχων της μητρικής Deutsche Telekom».

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ, με τον πρόεδρο της ΟΜΕ ΟΤΕ Παναγιώτη Κούτρα να τονίζει ότι: «Ο κ. Γκουίντο Κέρκχοφ δεν ξέρουμε με ποια ιδιότητα μιλάει και κάνει υποδείξεις στην ελληνική νομοθεσία, για το μισθολογικό κόστος. Υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα, υπάρχει εργατική νομοθεσία και επιχειρησιακές συμβάσεις που ρυθμίζουν όσα σχετίζονται με το μισθολογικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα γίνουμε κινέζοι εργαζόμενοι των επενδύσεών τους. Ο κ. Κέρκχοφ συγκρίνει ανόμοια πράγματα, άλλη είναι η λειτουργική δομή του ΟΤΕ άλλη της Deutsche Telecom. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν του βγαίνει η επένδυση αυτή να φύγει. Δεν τον κρατάει κανένας. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα, για να αυξηθούν τα μερίσματά τους».

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ σημειώνει ότι «το πρόβλημα στον ΟΤΕ δεν είναι το μισθολογικό κόστος αλλά τα έσοδα που η Επιχείρηση χάνει από την πολιτική που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εις βάρος του ΟΤΕ, αφού του απαγορεύει να πουλήσει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στους Έλληνες καταναλωτές και επιτρέπει στους ανταγωνιστές να κάνουν "πάρτι" στις υποδομές, να μην πληρώνουν τις καθολικές υπηρεσίες, να φεσώνουν την αγορά και να χρησιμοποιούν φθηνό και σε πολλές περιπτώσεις εκβιαζόμενο χαμηλόμισθο προσωπικό στο όνομα του "υγιούς ανταγωνισμού" και της "αρπαχτής" αεριτζήδων και funds».


By:Lamia News
http://ithominews.blogspot.com/2010/12/deutsche-telekom.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου