'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σπείρα εξαπατά ηλικιωμένους στον Πειραιά....!!!

Στο πρόσωπο ανυποψίαστων ηλικιωμένων φαίνεται πως μια σπείρα απατεώνων, που δρα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, έχει βρει εύκολα θύματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες στη zougla.gr, ένα ζευγάρι απατεώνων που παρουσιάζεται σε ηλικιωμένους ως εφοριακοί, ζητώντας τους χρήματα, έχει γίνει ο φόβος κι ο τρόμος στον Πειραιά.


Οι απατεώνες παρακολουθούν για κάποιο διάστημα, όπως όλα δείχνουν, ηλικιωμένους που κατά καιρούς βάζουν στο μάτι και μαθαίνοντας πληροφορίες για αυτούς, στη συνέχεια τους προσεγγίζουν και τους συστήνονται ως εφοριακοί που γνωρίζουν τα παιδιά ή άλλους συγγενείς τους, προκειμένου να τους πείσουν να τους δώσουν χρηματικά ποσά.


Όπως κατήγγειλε στη zougla.gr η Β.Λ, το εν λόγω ζευγάρι πλησίασε προπαραμονή Χριστουγέννων την 80χρονη μητέρα της, την ώρα που αυτή έβγαινε από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, επί της οδού Σπάρτης στα Ταμπούρια Πειραιά.


Οι απατεώνες υπέθεσαν ότι η γερόντισσα βγήκε από το ταχυδρομείο έχοντας εισπράξει τη σύνταξή της και έτσι ως γνήσια αρπακτικά έσπευσαν να της πουν ότι είναι γνωστοί των παιδιών της και ότι θα πρέπει να τους δώσει 600 ευρώ.


Η γερόντισσα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και έβαλε τις φωνές, αναγκάζοντας το ζευγάρι να τραπεί σε φυγή. Ωστόσο, σύμφωνα με την κόρη της, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έχουν σημειωθεί τουλάχιστον άλλα 8 ανάλογα περιστατικά, ενώ σε μία από αυτές τις περιπτώσεις μια άτυχη ηλικιωμένη εξαπατήθηκε από το ζευγάρι, το οποίο κατάφερε και της «άρπαξε» το ποσό των 400 ευρώ.


Σύμφωνα με τις περιγραφές της καταγγέλλουσας, η οποία ανέφερε το γεγονός στην Άμεσο Δράση, όπου και την ενημέρωσαν ότι έχουν καταγραφεί ως τώρα 50 ανάλογες περιπτώσεις, το ζευγάρι των απατεώνων κυκλοφορεί με αυτοκίνητο λευκού χρώματος. Ο άντρας είναι μελαμψός, ενώ η γυναίκα καστανή με μακριά μαλλιά.


Η zougla.gr επικοινώνησε με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά για να διαπιστώσει εάν πρόκειται για σπείρα γνωστή στις Αρχές, όπου μας ενημέρωσαν ότι το φαινόμενο είναι σύνηθες. Τα άτομα τρίτης ηλικίας, θεωρούνται εύκολα θύματα και ως εκ τούτου δεν είναι λίγοι οι απατεώνες που προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν, παρουσιαζόμενοι άλλοτε ως φαντάροι, άλλοτε ως φοιτητές ή ακόμη και ως φίλοι των συγγενών τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.


Σε ό,τι αφορά όμως στην περιοχή του Πειραιά, ο ανθυπαστυνόμος με τον οποίο μιλήσαμε μας είπε πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες και ότι το 100 καταγράφει περιπτώσεις από όλο τον νομό Αττικής...


Όπως και να έχει, ας ελπίσουμε πως η δράση των απατεώνων θα λάβει σύντομα τέλος, ενώ καλό είναι οι ηλικιωμένοι και οι συγγενείς τους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και επιφυλακτικοί. 



http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου