'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Αυτοκτονίες στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης...

Εκρηκτικές διαστάσεις έχουν πάρει οι αυτοκτονίες το χρόνο που διανύουμε, την ώρα που φουντώνει η οικονομική κρίση και εντείνεται ολοένα και για περισσότερο κόσμο το οικονομικό αδιέξοδο.
 
Σύμφωνα με το Ελεύθερο Τύπο, κατά μέσο όρο κάθε μήνα «οπλίζεται» το χέρι δύο ανθρώπων από τα χρέη και τα υπόλοιπα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πρόσφατη είναι η περίπτωση του γνωστού επιχειρηματία στον χώρο του αυτοκινήτου ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στην αντιπροσωπεία του στη λεωφόρο Αλεξάνδρας λόγω αδυναμίας του αν εξυπηρετήσει τα χρέη του.

Διπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα σε ειδικούς από ανθρώπους που ζητούν βοήθεια

Όπως σημειώνει ο κλινικός ψυχολόγος Άρης Βιολατζής, υπεύθυνος της Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (1018) που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Μ.Κ.Ο. «Κλίμακα», τα τηλέφωνα από απεγνωσμένους ανθρώπους που βρίσκονται ένα βήμα πριν το απονενοημένο διάβημα λόγω χρεών, «έχουν υπερδιπλασιαστεί το 2010 σε σχέση με το 2009».

Οι κλήσεις που δέχεται η «Κλίμακα» πλέον ξεπερνά τις 700 ενώ πέρυσι ήταν «μόλις» 300, ενώ -όπως επισημαίνουν οι ειδικοί- οι ραγδαίες αλλαγές στην ελληνική οικονομία και η απρόσμενη μείωση εισοδήματος, εντείνουν τα προβλήματα πολλών ανθρώπων και πολλαπλασιάζουν τις αυτοκτονίες.

Πλήττονται κυρίως οι άνδρες του ηλικιακού γκρουπ 40-55

Αυτοί που κυρίως πλήττονται από την απογοήτευση και την απαισιοδοξία που οδηγεί στην αυτοκτονία είναι οι άνδρες που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 40 με 55 ετών σύμφωνα με ειδικούς κλινικούς ψυχολόγους.

Σύμφωνα με (απαισιόδοξες, δυστυχώς) εκτιμήσεις, οι αυτοκτονίες θα παρουσιάσουν αύξηση το επόμενο διάστημα λόγω της αλματώδους αύξησης της ανεργίας...



star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου