'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικο λαχείο: Οικονομία και στην τύχη μας...!!!

Οικονομία και στην... τύχη τους κάνουν φέτος οι Ελληνες. 

Σε αντίθεση με περασμένες εορταστικές περιόδους, όπου τα πρωτοχρονιάτικα λαχεία γινόντουσαν ανάρπαστα καθώς όλοι έσπευδαν να προμηθευτούν το δικό τους τυχερό… κομμάτι διεκδικώντας δικαίωμα στο όνειρο, φέτος παρατηρείται δραματική μείωση της ζήτησης που σύμφωνα με τους λαχειοπώλες αγγίζει ακόμα και το 70%!

Κρεμασμένοι στα stands των λαχειοπωλών παραμένουν οι πρωτοχρονιάτικοι λαχνοί, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη μεγάλη κλήρωση, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μπροστά από τις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων της οδού Ερμού, ο κ. Λευτέρης Χατζηχρήστος δελεάζει τους περαστικούς διαλαλώντας πως ο πρώτος λαχνός κερδίζει το ιλιγγιώδες ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ, αλλά την ίδια στιγμή βλέπει τα λαχεία του να παραμένουν στα αζήτητα.

«Πέρυσι τέτοια εποχή έδινα περίπου 400 κομμάτια τη μέρα και φέτος δεν μπορώ να πουλήσω ούτε 100» δηλώνει με παράπονο ο 56χρονος λαχειοπώλης και τονίζει: «Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και πέντε χρόνια, αλλά αυτό που ζω τώρα δεν έχει ξαναγίνει. Ο κόσμος κάνει παράπονα και μας λέει πως δεν έχει χρήματα για να αγοράσει πρωτοχρονιάτικα λαχεία. Φυσικά, κατανοώ ότι υπάρχει πρόβλημα αφού διανύουμε περίοδο κρίσης και η πεντάδα κοστίζει σαράντα ευρώ! Πέρυσι είχα δώσει περίπου 5.000 κομμάτια και φέτος θα είμαι ευχαριστημένος αν καταφέρω να φτάσω τα 1.500!»

Για πρωτοφανή μείωση των πωλήσεων κάνει λόγο και ο κ. Πέτρος Βογιατζής, ο οποίος μας εκμυστηρεύεται: «Η πτώση στις πωλήσεις αγγίζει το 70%! Οι περισσότεροι πελάτες δεν αγοράζουν πεντάδα, αλλά κόβουν από ένα γραμμάτιο που κοστίζει οκτώ ευρώ. Για να βγάλω ένα αξιοπρεπές μεροκάματο δουλεύω ακόμη και 14 ώρες τη μέρα, αφού από κάθε λαχείο κερδίζω μόνο ένα ευρώ».

Απογοητευμένος από τη μεγάλη μείωση στις πωλήσεις δη [«Φέτος έχω δώσει μόνο εξακόσια τριάντα λαχεία και ελπίζω να φτάσω τα χίλια κομμάτια», λέει ο Χρήστος Κοθράς.] ηλώνει και ο κ. Βασίλης Ζωγράφος, ο οποίος δεν διστάζει να μας εξομολογηθεί ότι σκέφτεται να μην ασχοληθεί ξανά με τα λαχεία. «Πέρυσι πούλησα συνολικά 3.000 λαχνούς. Φέτος, προμηθεύτηκα 1.200 και έχω πουλήσει μόνο 900!» λέει ο 62χρονος λαχειοπώλης και συμπληρώνει: «Οσα λαχεία περισσέψουν θα αναγκαστώ να τα κρατήσω, αφού όταν τα αγοράζουμε τα προπληρώνουμε. Αν δεν κερδίσει κανένα από αυτά τότε δεν αποκλείεται να βγω και χαμένος!»

Συνταξιούχος των 400 ευρώ, ο κ. Θανάσης περιφέρεται ανάμεσα σε τραπεζάκια πολυσύχναστων καφέ και προσπαθεί να πουλήσει λαχεία για να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του. Ωστόσο, όπως ο ίδιος μας αποκαλύπτει: «Τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά το μεροκάματο δεν βγαίνει με τίποτα! Καθημερινά πουλάω περίπου 40 λαχεία. Πέρυσι πήγα πολύ καλά, αλλά αυτή είναι η τελευταία χρονιά. Θα τα παρατήσω γιατί δεν αξίζει τον κόπο».

Λαχειοπώλης εδώ και σαράντα χρόνια δηλώνει ο κ. Χρήστος Κοθράς, ο οποίος κάνοντας λόγο για δραματική κατάσταση μας λέει:

«Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Πέρυσι σαν σήμερα είχα πουλήσει 2.800 πρωτοχρονιάτικα λαχεία, ενώ συνολικά είχα διαθέσει 4.480 μέσα σε δέκα ημέρες! Φέτος έχω δώσει μόνο 630 και ελπίζω να φτάσω τα 1.000 κομμάτια! Είμαι 70 ετών, παίρνω σύνταξη 600 ευρώ και κάνω αυτή τη δουλειά για να τα βγάλω πέρα, αλλά όπως πάει η κατάσταση το μόνο που μας σώζει είναι να βάλει ο Θεός το χέρι του!»

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΝΕΙΡΑ!

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» δηλώνει χαμογελώντας η κ. Σπυριδούλα Χριστοπούλου την ώρα που τραβάει έναν πρωτοχρονιάτικο λαχνό από το… μανταλάκι! Η 84χρονη γυναίκα μας λέει: «Κάθε Χριστούγεννα αγοράζω ένα πρωτοχρονιάτικο λαχείο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Αλλωστε, αν δεν παίξεις δεν έχεις πιθανότητες να κερδίσεις. Προσωπικά δεν έ [«Τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά το μεροκάματο δεν βγαίνει με τίποτα», δηλώνει ο κ. Θανάσης.] χω τυχερούς αριθμούς και δεν κάθομαι να ψάχνω τους λαχνούς. Απλά επιλέγω στην τύχη! Αν σταθώ τυχερή και κερδίσω τον πρώτο λαχνό τότε θα βοηθήσω τα παιδιά μου και τα τρία εγγονάκια μου!»

Να μοιραστεί τα κέρδη με τους συγγενείς της σκοπεύει και η 79χρονη κ. Καλλιόπη Δαμίγου, η οποία μας λέει: «Κάνουμε όνειρα και ελπίζουμε πως θα κερδίσουμε. Είμαστε μεγάλη οικογένεια και δεν σκοπεύω να αφήσω κανέναν παραπονεμένο. Αρκεί να μου κάτσει!»

Λίγα μέτρα πιο μακριά η κ. Βασιλεία τσεκάρει εξονυχιστικά τους λαχνούς και μας λέει: «Δεν πιστεύω στα τυχερά παιχνίδια, αλλά το πρωτοχρονιάτικο λαχείο είναι παράδοση και κάθε χρόνο αγοράζω ένα για το καλό. Αν κερδίσω θα βοηθήσω την οικογένεια και τους στενούς συγγενείς μου. Θα τους βολέψω όλους».

Espressonews.gr


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου