'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Απέναντι στη σιωπή του υπουργείου, οι πρόσφυγες στα Προπύλαια ράβουν τα στόματά τους...

Μη έχοντας λάβει καμία απάντηση εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το αίτημά τους για απόδοση πολιτικού ασύλου, οι Αφγανοί πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει επί 35 ημέρες στα Προπύλαια, αποφάσισαν από σήμερα, Τετάρτη, να ράψουν τα στόματά τους και να ξεκινήσουν παράλληλα απεργία πείνας.
Οι πρόσφυγες απέστειλαν τη Δευτέρα επιστολή προς τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως «με μεγάλη θλίψη βλέπουμε ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το αίτημά μας για πολιτικό άσυλο και για αυτό το λόγο μην έχοντας καμία άλλη επιλογή πιεζόμαστε να πάρουμε δύσκολες για εμάς αποφάσεις»....
Στην ίδια επιστολή, ο κ. Παπουτσής ενημερώνεται ότι από την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, οι πρόσφυγες αρχίζουν απεργία πείνας και ράψιμο στόματος, αρχικά με 5 άτομα. «Κάθε λίγες μέρες θα συμμετέχουν περισσότεροι στην απεργία πείνας και ράψιμο στόματος όσο δεν υπάρχει ανταπόκριση σχετικά με το αίτημά μας».....
Επικαλούμενοι δηλώσεις του υπουργού που έχουν αναρτηθεί στην προσωπική του ιστοσελίδα, σύμφωνα με τις οποίες «Έχω καταδικάσει επανειλημμένα τα φαινόμενα βίας απ΄ όλες τις πλευρές , απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Γιατί η βία φέρνει βία. Και πάλι βία και αδιέξοδα χωρίς καμία προοπτική...», οι Αφγανοί πρόσφυγες τονίζουν πως «Και ενώ δεν έχουμε απειλήσει ή έχουμε υπάρξει βίαιοι προς κανένα, βία ασκείται πάνω μας καθημερινά με τον τρόπο που μας αναγκάζει η Ελληνική Πολιτεία να ζούμε. Η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, αρκετοί από τους συμπατριώτες μας έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να βρουν ένα ασφαλές μέρος να ζήσουν και η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί για την κατάστασή μας και την δυστυχία της χώρας μας. Και ενώ σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες έχουμε τουλάχιστον το δικαίωμα για πολιτικό άσυλο, πολλοί από εμάς για χρόνια τώρα ζούμε στην Ελλάδα μέσα στην ανασφάλεια και την απειλή για την κάθε είδους κακοποίηση. Η κατάστασή μας είναι απελπιστική σε αυτή την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και έδωσε τα φώτα του πολιτισμού της στον υπόλοιπο κόσμο».
«Ζητάμε την κατανόησή σας και σας παρακαλούμε πολύ να ανταποκριθείτε με κάποιο τρόπο. Το αίτημά μας είναι πάντα μόνο πολιτικό άσυλο», καταλήγει η επιστολή.   
 
     tvxs.gr  
http://ostria-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου