'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

15 απολύσεις εργαζομένων στα JUΜBO των Ιωαννίνων!!!!

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ,παραχώρησε πριν από λίγη ώρα η εκπρόσωπος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων κ. Ανθή Κωσταντίνου ,με αφορμή τις απολύσεις 15 εργαζομένων από την από την εργοδοσία της πολυεθνικής “JUMBO” στο κατάστημα που άνοιξε στο Άγιο Δημήτριο,δίπλα από το κατάστημα ΙΚΕΑ.

Η κ.Κωσταντίνου,μιλώντας στους δημοσιογράφους,ανέφερε τα εξής:"Μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος η εργοδοσία των JUMBO προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία της.

Η ακόρεστη δίψα της πολυεθνικής JUMBO συνολικά του κεφαλαίου για όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη και μεγαλύτερο τζίρο επιτάσσει το ξεζούμισμα των εργαζομένων , την δουλειά με βάση την εργοδοτική κερδοφορία. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων μεγαλώνει. 

Οι επιχειρηματίες ξεσαλώνουν. Αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σήμερα και προηγούμενα της ΝΔ και εξασφαλίζουν εργάτες που θα τους πληρώνουν όσο θέλουν, θα τους απολύουν και θα τους προσλαμβάνουν όποτε θέλουν , θα καθορίζουν τα ωράρια, τα καθήκοντα, τις άδειες τους και όλο το καθεστώς εργασίας όπως θέλουν. 

Σε αυτή την κατεύθυνση και η εργοδοσία των “JUMBO” όλο το προηγούμενο διάστημα, αξιοποιώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , τη Δικαιοσύνη με τον περιβόητο "Σανιδά" και όλους τους μηχανισμούς καταστολής, μεγαλώνει τα κέρδη της. Αφήνει χωρίς δουλειά εργαζόμενους, χτυπάει τα εργατικά δικαιώματα, διώκει συνδικαλιστές.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις που ασκούνται, να μην υπογράψουν καμία απόλυση. Καμία αναμονή. Να μην περιμένουν πότε θα γίνει η επόμενη απόλυση, ποιος θα είναι ο επόμενος εργαζόμενος που θα πεταχθεί στο δρόμο. 

Στην εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, στην εύλογη και δικαιολογημένη ανησυχία οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν αποφασιστικά το δίκιο τους, να υπερασπιστούν και να παλέψουν συλλογικά όλοι για έναν και ένας για όλους για το δικαίωμα τους στην δουλειά και συνολικά στα δικαιώματα τους.

Πολύτιμο στήριγμα και αποκούμπι για την υπεράσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων τους είναι το ταξικό σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων που συσπειρώνεται μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικαλιστές στο ΠΑΜΕ. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα της δράσης του σωματείου και του ΠΑΜΕ σε μια σειρά χώρους δουλειάς και στο νομό Ιωαννίνων που κατάφερε με την συλλογική δράση και συμμετοχή των εργαζομένων να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να μην καταστρατηγηθούν ωράρια και δικαιώματα όπως στην επιχείρηση ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ, στα σούπερ-μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, LIDL, στα Ατλάντικ, Σενεγαλέζοι εργάτες γης κ.α. 

Το σωματείο έχει εμπειρία και δράση ενάντια στις απολύσεις και στην συγκεκριμένη επιχείρηση.Το ΠΑΜΕ όπως και πριν έτσι και τώρα θα δώσει τη μάχη για να βάλει φραγμό στα απαιτητικά σχέδια της εταιρείας στις απολύσεις. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα της οργάνωσής τους στο συνδικάτο, ξεπερνώντας την τρομοκρατία, το φόβο και τους δισταγμούς. Για να πάρει μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση η εργοδοσία και οι πολιτικοί της υπηρέτες". 


http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου