'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη υπόθεση κατασκοπείας στη Renault!!!

Που στρέφονται οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. 
Τι υποψιάζεται η Renault. Για οικονομικό πόλεμο έκανε λόγο η κυβέρνηση Σαρκοζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...
Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες στρέφονται στην εκδοχή του κινεζικού παράγοντα στην υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας που πλήττει την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, γράφει σήμερα η γαλλική εφημερίδα le Figaro, που δεν επικαλείται τις πηγές της.

"Η Renault υποψιάζεται έναν κινεζικό παράγοντα, σύμφωνα με αρκετές εσωτερικές πηγές της", γράφει η εφημερίδα. "Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την υπόθεση αυτή άρχισαν έρευνα που στρέφεται επίσης στην εκδοχή του κινεζικού παράγοντα, σύμφωνα με πληροφορίες μας", προσθέτει.

Η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήρισε χθες Πέμπτη "οικονομικό πόλεμο" αυτή την υπόθεση κατασκοπείας που είχε στόχο σημαντικά σχέδια κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Renault απέπεμψε τη Δευτέρα τρία ηγετικά στελέχη της που θεωρεί ύποπτα ότι προκάλεσαν τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών στο εξωτερικό. Ο όμιλος αιτιολόγησε την έκτακτη αυτή απόφασή του από την ανάγκη "να προστατεύσει, χωρίς να περιμένει, τους στρατηγικούς μετόχους, διανοούμενους και τεχνολόγους της εταιρίας μας".

Η αυτοκινητοβιομηχανία --της οποίας το 15% κατέχει το γαλλικό κράτος-- και ο ιαπωνικός εταίρος της, η Nissan, έχουν επενδύσει τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι δύο κολοσσοί φιλοδοξούν να έχουν την πρωτιά παγκοσμίως στον τομέα αυτό, τον οποίο άρχισαν να ερευνούν πριν από τους περισσότερους ανταγωνιστές τους.

Η Renault θα διαθέσει στην αγορά στα μέσα του έτους δύο μοντέλα ηλεκτρικού τύπου, το Fluence και το Kangoo Express, ενώ προγραμματίζει την κυκλοφορία έως τα μέσα του 2012 δύο άλλων μοντέλων, των μικρών αυτοκινήτων Twizy και Zoe.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, ένα από τα στελέχη που αποπέμφθηκαν ανήκει στην επιτροπή διοίκησης της Renault, ένα άλλο στέλεχος εργαζόταν στο πρόγραμμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.



newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου