'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Βίαζε την κόρη και τους δύο γιους!!!!

Μια φρικιαστική ιστορία που διαδραματιζόταν για πολλά χρόνια σε ένα διαμέρισμα-τρώγλη της Νίκαιας σοκάρει το πανελλήνιο. 

Ενας πατέρας βίαζε την κόρη του, την εξέδιδε σε κατοίκους της περιοχής, ενώ δεν δίσταζε να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του ασελγώντας πάνω στα άγουρα κορμιά των δύο μικρότερων γιων του!

Θύμα σε όλη αυτή την ιστορία είναι και η 40χρονη μητέρα των τριών παιδιών, που πάσχει από νοητική υστέρηση όπως κι εκείνα. Τα παιδιά δεν είχαν πάει ποτέ σχολείο και κρατούνταν σχεδόν πάντα φυλακισμένα στο διαμέρισμα. Μέσα στο σπίτι τους, αντί για τα χάδια των γονιών τους, βίωναν την κόλαση.

Οι παιδικές φωνούλες ακούγονταν μόνο όταν κακοποιούνταν από τον ίδιο τους τον πατέρα, και μάλιστα με τον πιο βάναυσο τρόπο. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και ο 45χρονος πατέρας μέχρι αυτή την ώρα κρατείται στο Α.Τ. Νίκαιας, ενώ έχει πάρει 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από επώνυμες καταγγελίες γειτόνων της οικογένειας. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι γείτονες στους αστυνομικούς, το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν για χρόνια τα τρία παιδιά ήταν άκρως ανθυγιεινό και ακατάλληλο, αφού το πάτωμα του διαμερίσματος ήταν γεμάτο ανθρώπινα περιττώματα και σκουπίδια!

Οι ίδιοι, μάλιστα, αποκάλυψαν και τα όσα τους είχε εκμυστηρευθεί η 18χρονη κοπέλα για τον εξευτελισμό που δεχόταν από τον πατέρα της, ο οποίος όχι μόνο τη βίαζε, αλλά και την υποχρέωνε για μόλις πέντε ευρώ να ικανοποιεί και τις σεξουαλικές ορέξεις ενός 47χρονου και ενός 80χρονου άνδρα που έμεναν κοντά στο σπίτι. Το κορίτσι -μεταξύ άλλων- αποκάλυψε και τα ονόματα των δύο ανδρών που ασελγούσαν πάνω στο κορμί της, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν για όλα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η κατ
τάθεση της 40χρονης μητέρας των τριών παιδιών, που από την ημέρα που έχασε τη μητέρα της, πριν από τρία χρόνια, περνά τα πάνδεινα στο πλευρό του συζύγου της.


«Φώναζαν βοήθεια!»

Οπως αναφέρει στην «Espresso» η ιδιοκτήτρια διαμερίσματος της πολυκατοικίας επί της οδού Μεσολογγίου στη Νίκαια, Νικολέττα Καβούκα, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γείτονες αναγκάζονταν να τους κάνουν παρατήρηση. «Μετά τον θάνατο της μητέρας της 40χρονης (σ.σ.: της γιαγιάς των παιδιών), πριν από τρία χρόνια, άλλαξαν τα πάντα για την οικογένεια. Σε καθημερινή βάση ακούμε τις φωνές τους. Τσακώνονται, βρίζονται χρησιμοποιώντας αισχρές εκφράσεις, ενώ τα παιδιά ούρλιαζαν κι έκαναν συνεχώς έκκληση για βοήθεια. Το σπίτι είναι μέσα στη βρόμα, όπως κι αυτοί άλλωστε, που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει καθαριότητα. Και οι συγγενείς τους, αλλά και αρκετοί γείτονες είχαμε καταγγείλει στην Πρόνοια τα όσα συνέβαιναν, αλλά ποτέ κανείς δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία. Ολοι μάς έλεγαν ότι για να παρέμβουν πρέπει να έχει υπάρξει σεξουαλική κακοποίηση. Μια κοινωνική λειτουργός σήκωσε τα χέρια ψηλά και σταμάτησε να ασχολείται. Οσες φορές οι άνδρες της αστυνομίας τούς χτύπησαν την πόρτα εκείνοι τους απέφυγαν με τον τρόπο τους».

Την ανησυχία τους για το αβέβαιο μέλλον των παιδιών είχαν εκφράσει και οι συγγενείς της οικογένειας. «Οσες φορές του είπα να πάει τα παιδιά στο σχολείο δεν με άκουσε» εξομολογείται ο θείος της 40χρονης μητέρας, Αντώνης Εξαργυρόπουλος. «Ζουν με μια μικρή σύνταξη που παίρνει εκείνος και τίποτε άλλο. Η αδελφή μου πέθανε από τον καημό της, γιατί την έβριζε κι εκείνη αλλά και επειδή της έφαγε όλη την περιουσία που είχε».


Για τα παιδιά ενδιαφέρθηκε και το «Χαμόγελο του Παιδιού». «Τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια» τονίζει στην «Espresso» ο πρόεδρος τ
ου «Χαμόγελου» Κώστας Γιαννόπουλος. «Εμείς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με τα μέσα που διαθέτουμε. Εχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο παίδων για περαιτέρω εξετάσεις. Τι θα γίνουν, όμως, στη συνέχεια αυτά τα παιδιά; Εμείς δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις να κρατήσουμε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αυτά χρειάζονται ειδική φροντίδα».




http://www.ierosagon.org/2011/01/blog-post_8294.html

Espressonews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου