'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

EKATONTAΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΛΥΒΔΟ ...

Περισσότερα από 200 παιδιά από εννέα μηνών μέχρι 16 ετών διαγνώστηκαν με δηλητηρίαση από μόλυβδο στην Κίνα, που πιστεύεται ότι προήλθε από δύο εργοστάσια κατασκευής μπαταριών. 
 
Τα εργοστάσια αυτά έκλεισαν.
 
Μάλιστα το ένα βρισκόταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αν και οι κανονισμοί για την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος το απαγορεύουν...

Εξετάσεις που έγιναν το Δεκέμβριο σε παιδιά στην ανατολική επαρχία Ανούι έδειξαν ότι τρία από αυτά είχαν υψηλά επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους.

Το ανησυχητικό αυτό γεγονός οδήγησε στα εξεταστικά κέντρα άλλα 280 παιδιά, ορισμένα από τα οποία ήταν μόλις μερικών μηνών. Δηλητηριασμένα βρέθηκαν να είναι περισσότερα από 200.

Δηλητηρίαση από μόλυβδο μπορεί να προκληθεί από επανειλημμένη έκθεση σε μικρές ποσότητες και να οδηγήσει σε βλάβες στο νευρικό σύστημα, στους νεφρούς, σε αναιμία ή υψηλή πίεση.

Στα παιδιά, μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και να οδηγήσει σε μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των δηλητηριάσεων από βαρέα μέταλλα. Πέρυσι, σε ανάλογη περίπτωση, τουλάχιστον 600 παιδιά είχαν δηλητηριαστεί από μόλυβδο. 
 
 
http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου