'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Εν ενεργεία αστυνομικός ετών... 85!!!!!

Και μάλιστα είναι και ομογενής
Η Αστυνομική Υπηρεσία της Φλόριδας των ΗΠΑ δεν μπορεί να βρει στην ιστορία της άλλον αστυνομικό, ο οποίος... να έχει υπηρετήσει στην ηλικία των 85 ετών.

Ο λόγος για τον ομογενή Λίο Θαλασσίτη ο οποίος μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κομητείας του Dade το 1956 και μετατέθηκε το 1963 στο Χίαλεχ όπου προβιβάστηκε σε αρχιφύλακα.

Για 54 χρόνια έχει διδάξει αυτοάμυνα σε χιλιάδες αστυνομικούς, ενώ έχει εκπαιδεύσει πυγμάχους, όπως τους Έκτορα «Μάτσο» Καμάτσο , «Μάρβελους» Μάρβιν Χάγκλερ και Ρομπέρτο Ντούραν.

Ακόμη και σήμερα ο Λίο Θαλασσίτης, ο οποίος ήταν πρωταθλητής σε Πεζοναυτική Λέσχη Πυγμαχίας το 1940, ξυπνά κάθε πρωί στις 4, προσεύχεται, τρέχει μερικά μίλια, σηκώνει βάρη και ασκείται στην πάλη. Τρεις φορές την εβδομάδα ταξιδεύει στο Χίαλεχ από το σπίτι του στο Παλμ Χάρμπορ μία διαδρομή τριών ωρών, και πηγαίνει στο γυμναστήριο, όπου γυμνάζει τους αστυνομικούς.

Η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια τάξη σήμερα είναι «οι αγύμναστοι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν είναι σοβαροί στο θέμα της εκπαίδευσής τους», σημειώνει ο κ. Θαλασσίτης και προσθέτει ότι «η διδασκαλία πειθαρχίας μπορεί να σώσει ζωές».

Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που έζησε ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι, όταν ένας σωματώδης κακοποιός τού επιτέθηκε με περίστροφο σ' έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Μαϊάμι. Αντί να πάρει το πορτοφόλι του θύματος, ο κακοποιός εισέπραξε έναν γερό ξυλοδαρμό.

Ο Λίο Θαλασσίτης προέρχεται από λευιτική οικογένεια. Ο πατέρας του, έβδομης γενιάς ιερέας, υπηρέτησε στη δεκαετία του 1940 στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα του Μαϊάμι, ενώ δίδαξε μαχητικότητα σε επίλεκτες ομάδες Ελλήνων στρατιωτών.

Ο Λίο, δεν μπορούσε να μάθει να γράφει επαρκώς ελληνικά ώστε να γίνει ιερέας, οπότε ο πατέρας του τού έδωσε δύο μαθήματα ζωής: να βάζει «τον Χριστό πρώτα» από οτιδήποτε άλλο στη ζωή και κατά δεύτερο λόγο να φροντίζει το σώμα του.



NEWSBEAST
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου