'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου-Ερντογάν: Τι θα ανακοινώσουν;;;

"Ολυμπιακή πόλη καλώς ορίσατε!". Αυτό το σύνθημα είναι γραμμένο στα περισσότερα πανό που έχουν αναρτηθεί σε όλο το Ερζερούμ, με τις φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν να είναι δίπλα δίπλα, σε μια προσπάθεια των γειτόνων να δείξουν πνεύμα φιλοξενίας.

Στο πρόγευμα εργασίας που ξεκίνησε πριν από λίγο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Αντα Παπανδρέου έχει πολλές δουλειές γι’αυτό και δεν ήρθε στο Ερζερούμ.
Τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε: "Εγώ νόμιζα ότι θα έρθει, γι' αυτό έφερα και τη σύζυγό μου».
Το τραπέζι του πρωινού στήθηκε μπροστά από ένα τζάκι και οι δυο πρωθυπουργοί ξεκίνησαν να συνομιλούν. Εντύπωση προκάλεσε πως ο Παπανδρέου και ο Ερντογάν , σε αντίθεση με όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, συνομιλούν μόνοι τους χωρίς την παρουσία υπουργών ή κάποιων συμβούλων. Μόνοι παρόντες είναι οι δυο διερμηνείς. Το «μενού» το οποίο θα περιλαμβάνει το Αιγαίο, το Κυπριακό αλλά και τον φράχτη στον Έβρο θα το ξέρουν μόνο οι δυο πρωθυπουργοί!
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι σήμερα στο Ερζερούμ "θα ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το Αιγαίο".
Τα σενάρια, οι πληροφορίες, οι φήμες περί συμφωνίας των δύο πλευρών που ουσιαστικά θα επικυρώνουν μία μορφή «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου ,δίνουν και παίρνουν! Τα σενάρια που εμπλέκουν την οικονομική μας δυσκολία με την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο,συζητώνται σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό!
Γι΄ αυτό και η σημερινή συνάντηση των δύο πρωθυπουργών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια συνάντηση που συμπτωματικά (;) γίνεται στο Ερζερούμ. Στην πόλη που το 1919 έγινε το καθοριστικό συνέδριο των Κεμαλικών. Καθοριστικό κυρίως για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, όπως έδειξαν όσα ακολούθησαν.
Η συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν πάντως δεν γίνεται στο καλύτερο δυνατό κλίμα, καθώς οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο συνεχίζονται.
Πρόσφατα οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά.
Η βούληση της Τουρκίας να ελέγξει το μισό Αιγαίο είναι γνωστή, ενώ υπάρχει σχετικός χάρτης που παρουσιάστηκε από την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, όταν γινόταν διαπραγμάτευση για το χώρο ευθύνης που θα έπρεπε να έχουν ελληνικά και τουρκικά ραντάρ στη νέα δομή της Συμμαχίας.
Ένας χάρτης που απεικονίζει απολύτως τις προθέσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Κατά τα άλλα ο κ. Παπανδρέου, θα μιλήσει στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται στο Ερζερούμ, με τη συμμετοχή 180 πρέσβεων. Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των πρέσβεων που εκπροσωπούν την Τουρκία στο εξωτερικό, ενώ γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικής εξουσίας .
Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί θα εγκαινιάσουν τους διεθνείς χειμερινούς αθλητικούς αγώνες των πανεπιστημιακών ομάδων, στους οποίους συμμετέχουν ομάδες από πανεπιστήμια 75 χωρών.


http://www.newsbomb.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ο κ Παπανδρέου έχει έλθει στην Ελλάδα με μια αποστολή που του ανέθεσε η πατρίδα του οι ΗΠΑ. Να διαλύσει τη χώρα, να καταστρέψει τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, να παραδώσει την χώρα στο μεγάλο κεφάλαιο και να δώσει στους Τούρκους (και σε όποιον άλλο) ότι ζητούν για το Αιγαίο και όχι μόνο. Ο κ Παπανδρέου σιχαίνεται την Ελλάδα, τους Έλληνες (με πόση περιφρόνηση δηλώνει στο εξωτερικό "Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων"), την Ελληνική γλώσσα την οποία αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι), τον Ελληνικό πολιτισμό κλπ Αυτό δυστυχώς είναι φανερό από τα μέτρα που παίρνει και από τις κινήσεις του στην εξωτερική πολιτική. Και καλά αυτός! Καλά και η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη και η Ντόρα που είναι ξεπουλημένοι στο Μνημόνιο και στο ΠΑΣΟΚ και παίζουν πια ανοιχτά το παιχνίδι των Αμερικάνων. Καλά και ο πρόεδρος κ Παπούλιας που είναι διακοσμητικός και υποστηριχτής του ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι "Έλληνες" (υπάρχουν τέτοιοι ή είμαστε πια πολίτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης;) τα κόμματα της ΝΔ, ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και το δήθεν εθνικιστικό ΛΑΟΣ) γιατί σιωπούν ένοχα; Τι παιχνίδι παίζεται και με ποιους; Γιατί τα ΜΜΕ δεν ανακινούν το θέμα παρά αναφέρονται σε αυτό απλώς και για λίγο; Γιατί δεν ζητούνε τα άλλα κόμματα σύγκλιση των αρχηγών των κομμάτων για το θέμα του Αιγαίου; Μόνο το ΚΚΕ και η κ Κανέλλη θίγουν το θέμα αλλά κανείς δεν δίνει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή