'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος στα Γιάννινα από τους κτηνοτρόφους

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος πραγματοποίησαν την Παρασκευή το μεσημέρι τα μέλη του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού για να καταγγείλουν τις καθυστερήσεις στην επιστροφή των καταθέσεων των παραγωγών που εισέπραξαν οι τραπεζικοί οργανισμοί το προηγούμενο διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή οι Συνεταιρισμοί είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην είσπραξη των καταθέσεων των παραγωγών, σχετικά με δάνεια που είχαν λάβει, όμως η αποπληρωμή των οποίων ξεκινά στα τέλη του 2011.Μετά τις καταγγελίες τους δόθηκαν δεσμεύσεις πως τα χρήματα θα επιστραφούν. Όμως, όπως καταγγέλλουν, ακόμη και για την νόμιμη επιστροφή των χρημάτων καλούνται να ακολουθήσουν μία γραφειοκρατική διαδικασία.

Σύμφωνα με το μέλος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα, και μόνο η διαδικασία είσπραξης των χρημάτων χωρίς την έγκριση των παραγωγών είναι μία παράνομη διαδικασία που καταγγέλλεται από τους Συνεταιρισμούς. Όμως, ακόμη και τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτή τη στάση που πλήττει ακόμη περισσότερο την ελληνική κτηνοτροφία, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μία πλευρά της πολιτικής της κυβέρνησης που αφήνει στο περιθώριο την ελληνική κτηνοτροφία, όπως αυτό επιβεβαιώνεται από το υψηλό κόστος παραγωγής, τις καθηλωμένες τιμές για τους παραγωγούς και την αύξηση των επιτοκίων από τις τράπεζες.

Όπως σημείωσε ο κ. Τζίμας, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται μείωση τόσο στην παραγωγή, όσο και στον αριθμό των κτηνοτρόφων.

Παράλληλα ο κ. Τζίμας κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. Το γεγονός πως δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί προτάσεις και σχέδια αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη που προβληματίζει τους παραγωγούς, σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου