'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πώς βαθμολογεί η τρόικα τους έλληνες υπουργούς - Ποιοί μένουν μετεξεταστέοι

Διαβάστε τις βαθμολογίες της τρόικας για τους έλληνες υπουργούς και τα επίθετα που χρησιμοποιούν για να τους χαρακτηρίσουν...

Εν αναμονή της νέας επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές, η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει το μπλοκάκι της τρόικας όπου περιέχει τις βαθμολογίες στους έλληνες υπουργούς και χαρακτηρισμούς.


Η τρόικα βαθμολογεί με 8 στα 10 τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον οποίο αναφέρει πως είναι “σπασίκλας” και επιμελής με κύρος στην Ευρώπη και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Αναφέρει ωστόσο πως ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να ασχοληθεί με την λάντζα του υπουργείου.


Υψηλή βαθμολογία έχει και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο η τρόικα χαρακτηρίζει ανυπόμονο και τον βαθμολογεί με 7 στα δέκα. Όπως αναφέρει η τρόικα ο κ. Λοβέρδος ασχολείται με όλα προσωπικά ο ίδιος και στην ουσία έχει μετατρέψει σε συμβούλους του τους εμπειρογνώμονες, καθώς έχει καθημερινή επικοινωνία μαζί τους.


Την ίδια βαθμολογία 7 στα δέκα συγκεντρώνει και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον οποίον χαρακτηρίζουν σπρίντερ, με την τρόικα να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του. 7 στα δέκα παίρνει και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, τον οποίο χαρακτηρίζουν απόμακρο, ευγενικό, που τηρεί αποστάσεις ωστόσο, καθώς ενημερώνει τους εμπειρογνώμονες χωρίς πολλά πολλά.


Αμφιλεγόμενο χαρακτηρίζει η τρόικα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο τον οποίο βαθμολογεί με 6 στα δέκα καθώς στο ρόλο του να ελέγχει τους υπουργούς και να περιορίσει το κεντρικό κράτος, η επιτυχία του δεν είναι σαφής ακόμα.


Ακριβώς στη βάση 5 στα δέκα βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών, κ. Ρέππας τον οποίο η τρόικα χαρακτηρίζει κομματικό, αλλά με χιούμορ. Όπως αναφέρουν ο κ. Ρέππας άργησε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, αλλά σημειώνουν πως κερδίζει σιγά σιγά τον χαμένο χρόνο.


Μετεξεταστέες για την τρόικα μένουν δύο γυναίκες υπουργοί. Η πρώτη είναι η υπουργός Εργασίας, κ. Λούκα Κατσέλη την οποία χαρακτηρίζουν ιδεολόγο, πεισματάρα, ισχυρογνώμων και μάλιστα σημειώνουν πως ως καθηγήτρια Οικονομικών κάνει τη ζωή της τρόικας δύσκολη, καθώς ιδρώνουν να την πείσουν να πειθαρχήσει. Την βαθμολογούν με 4 στα δέκα.


Την ίδια χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη την οποία χαρακτηρίζουν οικολόγο, “χειροκροτούν” τις πολιτικές της για καθαρή ενέργεια, αλλά σημειώνουν πως η πολιτική της για την απελευθέρωση της αγοράς την δυσκολεύει σημαντικά.



newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου