'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Βρετανός πίσω από το εμπόριο οργάνων των λαθρομεταναστών με μισθωμένα lear jet!!!

Ενας Βρετανός φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπινων οργάνων, ο οποίος με μισθωμένα lear jet μεταφέρει λαθρομετανάστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
 
Τα στοιχεία του συγκεκριμένου ανθρώπου διαπιστώθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε η Interpol. Μάλιστα, αιτία για τη συγκεκριμένη έρευνα ήταν η σύλληψη παράνομων μεταναστών και διακινητών στο αεροδρόμιο της Καβάλας και των Ιωαννίνων, προτού προλάβουν να επιβιβαστούν σε δύο ιδιωτικά αεροσκάφη που είχαν μισθωθεί γι’ αυτό τον σκοπό από εταιρεία της Ιταλίας.

Οι αστυνομικοί της Interpol αρχικά επικεντρώθηκαν σε δύο συγκεκριμένα ταξιδιωτικά γραφεία σε Παρίσι και Μιλάνο καθώς οι επωνυμίες τους αναγράφονταν στα επίσημα έγγραφα για την πτήση και τα δρομολόγια των μισθωμένων lear jet. Ετσι, διαπιστώθηκε πως τα αεροταξί για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών την είχε κανονίσει Βρετανός υπήκοος, ο οποίος μάλιστα άφησε τα στοιχεία της ταυτότητάς του!


Αν λοιπόν τα στοιχεία ταυτότητας που έδωσε στα δύο διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία είναι πραγματικά, τότε η υπόθεση λαμβάνει πιο σοβαρές διαστάσεις, πέραν της διακίνησης παράνομων μεταναστών, καθώς πριν από περίπου δέκα χρόνια ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί σε ασιατική χώρα κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπινων οργάνων...


Πάντως, από την πρώτη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. «ξερίζωσε» τα δύο «πλοκάμια» του κυκλώματος δουλεμπόρων σε Ιωάννινα και Καβάλα είχαν αρχίσει οι ψίθυροι για κάτι πιο σοβαρό. Μετά από μόλις δύο μέρες, οι υποψίες για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων για ασθενείς που έχουν «βαρύ» πορτοφόλι και είναι έτοιμοι να δαπανήσουν πολλά ευρώ για να βρουν την υγεία τους έγιναν πιο έντονες.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι βρετανικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου. Βέβαια, στα επιτελεία των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών διατηρούν μια επιφύλαξη όσον αφορά τα στοιχεία ταυτότητας του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος καθώς αυτά δόθηκαν από τον ύποπτο τηλεφωνικά.


Ομως, τα χρήματα που κατέθεσε στους λογαριασμούς των δύο ταξιδιωτικών πρακτορείων επίσης είχαν τα ίδια στοιχεία στα τραπεζικά έγγραφα. Κατά συνέπεια, το πιο πιθανό είναι πως μάλλον έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο άνθρωπο που πριν από δέκα χρόνια είχε κατηγορηθεί για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων σε ασιατική χώρα. Επίσης, το ποσό των χρημάτων που χρειάστηκε για να μισθωθούν τα τρία ιδιωτικά αεροσκάφη (lear jets) που θα μετέφεραν τους παράνομους μετανάστες από Καβάλα και Ιωάννινα στην Ιταλία ξεπέρασε τα 50.000 ευρώ.


Πρόκειται, δηλαδή, για ένα πόσο που -αν μη τι άλλο- ένας φτωχός μετανάστης που ψάχνει μια καλύτερη τύχη -και μάλιστα με τρόπο μη νόμιμο- δεν έχει να το διαθέσει.

Ετσι, οι αρχές σε Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Βρετανία προσπαθούν να ανακαλύψουν το μυστικό που κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή υπόθεση αερομεταφοράς παράνομων μεταναστών σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης με ιδιωτικά lear jets.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ


espressonews.gr
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου