'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Δίκασε σε άδεια αίθουσα ξεφτιλισμένη!»

Εν μέσω εντάσεων, διέκοψε το δικαστήριο για την προσεχή Δευτέρα την εκδίκαση της υπόθεσης των 13 κατηγορουμένων ( στο εδώλιο κάθονται ωστόσο 9) για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση  "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".  

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί επί των αιτημάτων που έχουν υποβάλλει οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων και αφορούν:
α) στην επίδειξη (και όχι παρακράτηση) της αστυνομικής ταυτότητας των εισερχομένων στη δικαστική αίθουσα φίλων και συγγενών
β) στη μαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δικαστηρίου.

Το μεσημέρι οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τα εδώλιά τους πυροδοτώντας με τη πράξη τους αυτή ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης.
"Τα στοιχεία των ανθρώπων δε γίνεται να κρατούνται. Εμείς δε θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Δικάστε μια άδεια αίθουσα", αναφώνησε ο εκ των κατηγορουμένων Παναγιώτης Μασούρας.
Η απόφαση πάντως των κατηγορουμένων συνοδεύτηκε από ενθουσιώδη ξεσπάσματα μέρους του ακροατηρίου, το οποίο χειροκροτούσε κατά τη διάκρεια της αποχώρησης και φώναζε συνθήματα υπέρ τους. Το σκηνικό αλλάζει κάθε λίγα λεπτά, σε μια πολύκροτη δίκη που διεξάγεται μέσα σε ένα κλίμα διαρκούς έντασης.

Φραστικές επιθέσεις και "ντου"!
Φραστική επίθεση και απειλές δέχτηκε αστυνομικός με πολιτική περιβολή ο οποίος παρακολουθούσε από το ακροατήριο τη δίκη των "Πυρήνων". Φίλοι και σύντροφοι των κατηγορουμένων που παρίστανται στην ακροαματική διαδικασία, λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια με τον νεαρό όταν αντιλήφθηκαν τη παρουσία του ανάμεσά τους.
Εν τω μεταξύ, εν μέρει δεκτά έκανε η πρόεδρος της έδρας τα αιτήματα των κατηγορουμένων τα οποία αφορούσαν στην καταστροφή των στοιχείων όσων προσώπων παρακολουθούν τη δίκη, την ελευθερία επικοινωνίας των κατηγορουμένων με τους εντολείς τους και τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα άποψη της προέδρου, η αστυνομική ταυτότητα όσων εισέρχονται στη δικαστική αίθουσα θα πρέπει όχι μόνο να επιδεικνύεται, αλλά και να κρατείτα, αν και αρχικά είχε ταχθεί υπέρ μόνο της επίδειξης της αστυνομικής ταυτότητας.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε την ελεύθερη, χωρίς χειροπέδες, επικοινωνία των κατηγορουμένων με τους δικηγόρους τους κατά των ολιγόλεπτων διακοπών της δίκης, ενώ αν και αναγνώρισε την αναγκαίοτητα της μαγνητοφώνησης των πρακτικών, εν τούτοις επιφυλάχτηκε επί του συγκεκριμένου λόγω της υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτείται.
 

Ένταση με το "καλημέρα σας", παρών και ο Αρσένης
Η δίκη διεξήχθη μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα με σφοδρές αντιπαραθέσεις. Αίσθηση προκάλεσε αυτή μεταξύ των κατηγορουμένων και της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Σε παρατήρηση της προέδρου να καθίσουν στις θέσεις τους και να μην κάνουν σήματα και σχήματα κάποιες νεαρές φίλες των κατηγορουμένων και να σέβονται τη διαδικασία, ο εκ των κατηγορουμένων Χάρης Χατζημιχελάκης απάντησε «εδώ δεν τις σέβεστε εσείς! Εάν τους απαγορεύσετε την επικοινωνία μαζί μας, θα δικάσετε σε άδεια αίθουσα. Θα αποχωρήσουμε. Και τότε δίκασε σε άδεια αίθουσα ξεφτιλισμένη!».
Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Μασούρας δήλωσε «το δικαστήριο είναι γεμάτο μπάτσους και δημοσιογράφους. Αρνούμαστε την καταγραφή των στοιχείων των συντρόφων μας στην είσοδο. Ας σταματήσει αυτό, αλλιώς θα αποχωρήσουμε από την αίθουσα».

Παράλληλα, το παρόν στη δικαστική αίθουσα, από νωρίς το πρωί, έδωσε -σύμφωνα με πληροφορίες-και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης ως έμμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση (οι κατηγορούμενοι φέρεται να είχαν επιτεθεί με τρομοκρατικό χτύπημα στο γραφείο της υπουργού-τότε βουλευτού- και συζύγου του, Λούκας Κατσέλη). Η παρουσία του κ. Αρσένη ήταν διακριτική, ενώ ο ίδιος αποχώρησε έπειτα από σύντομη παραμονή. 
Σχολαστικά μέτρα ασφαλείας
Με καθυστέρηση λόγω των σχολαστικών μέτρων ασφαλείας, ξεκίνησε η δίκη για τη συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς».
Η πρόεδρος της έδρας, με την έναρξη της διαδικασίας διέταξε την απαγόρευση της λήψης φωτογραφιών, αλλά και τη βιντεοσκόπηση της δίκης, ενώ έντονη υπήρξε η αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης όταν σε μια ολιγόλεπτη διακοπή οι αστυνομικοί επιχείρησαν να φορέσουν χειροπέδες στους κατηγορούμενους.
Ενδεικτικό των δρακόντειων μέτρων είναι ότι ακόμα και οι αστυνομικοί, φέρουν ειδικές κάρτες εισόδου.
Νωρίτερα, η μεταφορά των κατηγορουμένων έγινε υπό «βροχή» συνθημάτων συμπαράστασης από ομάδα αντεξουσιαστών («σύντροφοι γερά» κ.α.), όταν η ειδικά διαμορφωμένη κλούβα στην οποία βρίσκονταν, έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η πολυαναμενόμενη ακροαματική διαδικασία γίνεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών.
Το σωφρονιστικό κατάστημα θυμίζει φρούριο έπειτα και από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία, τα οποία τηρούνται εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, ενώ έχει προβεί ήδη στον σχεδιασμό για την μετακίνηση των δικαστών που έχουν κληρωθεί να μετέχουν στην σύνθεση του δικαστηρίου.
Ήδη, από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές έχουν παραταχθεί περιμετρικά των φυλακών, με ισχυρότατες δυνάμεις να παραμένουν εντός και εκτός του χώρου υπό το φόβο επεισοδίων. Πάντως, η παρουσία των αντεξουσιαστών έκανε αίσθηση με ένα πανό που "υποδέχεται" όσους οδηγούς κινούνται στη Κηφισίας-με κατεύθυνση τον Πειραιά-το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά "Όχι καταδίκη στους αγωνιστές, σκ... στο κράτος και τους δικαστές".
Βαρύ κατηγορητήριο
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι:
Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.
Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.
Και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δεκατρείς βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Η δικογραφία αφορά και στις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού -τότε βουλευτού- κ. Κατσέλη και στον εξωτερικό χώρο γραφείων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Η δίκη των 13 είναι η πρώτη από μία σειρά δικών που θα ακολουθήσουν τόσο για τους "Πυρήνες" όσο και για τον Επαναστατικό Αγώνα και άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας που βρίσκονται στην ανάκριση με κατηγορίες για "συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση".


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου