'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Καθιστική διαμαρτυρία και με συμμετοχή οδηγών από τα Γιάννενα

Εκατό περίπου γιαννιώτες οδηγοί φορτηγών βρίσκονται από το πρωί στην Αθήνα, όπου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους. Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν έξω από τη Βουλή όπου λίγο νωρίτερα σημειώθηκαν και επεισόδια.

 

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, νεράτζια ακόμη και καπνογόνα. Μια μικρή ομάδα απωθήθηκε από τα ΜΑΤ στα σκαλιά της Βουλής.
Ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ιδιοκτήτες φορτηγών από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας τους, προς τη Βουλή, για να επιδώσουν ψήφισμα στον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με το οποίο ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τίθεται αύριο προς ψήφιση. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.
«Είμαστε ακόμη στη Βουλή. Ήρθαμε με δύο λεωφορεία και τέσσερα ΙΧ από τα Γιάννενα για να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις» δήλωσε στον «Η.Α.» ο Ηλίας Στεφάνου αντιπρόεδρος του Σωματείου «Άγιοι Ανάργυροι» με 230 εγγεγραμμένα μέλη. Στα Γιάννενα τα Φορτηγά Δημόσια Χρήσης υπολογίζονται σε 480 περίπου (υπάρχει ένα ακόμη σωματείο) χωρίς τα ανατρεπόμενα, γερανοφόρα, βυτία κ.λπ.
Ο κ. Στεφάνου αν και τόνισε ότι οι οδηγοί είναι αγανακτισμένοι, εντούτοις δεν εμφανίστηκε καθόλου αισιόδοξος για την έκβαση των κινητοποιήσεων. Προεξόφλησε πάντως νέες αντιδράσεις μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η αγορά στα Γιάννενα
 
Ενώ οι οδηγοί συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα απ’ όλη την Ελλάδα, οι πρώτες -μικρής εμβέλειας- ελλείψεις στον εφοδιασμό της αγοράς έχουν αρχίσει να παρατηρούνται και στην πόλη των Ιωαννίνων. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην τοπική οικονομία. «Επί του παρόντος δεν υπάρχουν κρίσιμες ελλείψεις. Ίσως να λείπουν κάποιες μάρκες προϊόντων, αλλά το πρόβλημα δεν είναι ακόμη οξύ» είπε στον «Η.Α.» ο ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ Βασίλης Παπαγεωργίου. Υπάρχουν φυσικά και οι μεγάλες εταιρίες που στέλνουν προϊόντα και υλικά σε όλη την Ελλάδα, όπως οι εταιρίες εμφιάλωσης, ή τα «Πλαστικά Θράκης» που προμηθεύουν με πλαστικό επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Εκεί το πρόβλημα είναι έντονο και οξύνεται κάθε μέρα που περνάει. «Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν προβλήματα. Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θέματα στην αγορά, αλλά δυστυχώς υπάρχουν αναγκαστικές παρενέργειες από τις κινητοποιήσεις μας» λέει ο κ. Στεφάνου. 

 ΠΗΓΗ:    http://www.agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου