'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

''Ιερό'' ξέπλυμα χρήματος στο Βατικάνο

Έρευνα σε βάρος του προέδρου της τράπεζας του Βατικανού IOR, Έτορε Γκότι Τεντέσκι, διεξάγεται από την εισαγγελία της Ρώμης για παραβίαση ενός νέου νόμου σχετικού με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, που μετέδωσε την είδηση, πρόσθεσε ακόμα ότι 23 εκατ. ευρώ της τράπεζας κατασχέθηκαν.
Ο εκπρόσωπος του Βατικάνου και το γραφείο του Γκότι Τεντέσκι αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.
Ένας άλλος υπεύθυνος της Τράπεζας αποτελεί επίσης αντικείμενο έρευνας στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής.
Οι δύο άνδρες είναι ύποπτοι ότι παρέκαμψαν ρήτρα ενός νέου ιταλικού νόμου περί ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, η οποία καθιστά υποχρεωτική την αναφορά του ονόματος αυτού που δίδει την εντολή για οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική συναλλαγή, όπως και την αναφορά του σκοπού της και του είδους της.
Ως εκ τούτου οι δύο υπεύθυνοι της τράπεζας δεν είναι οι ίδιοι ύποπτοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αλλά για παραλείψεις που αφορούν τα πρόσωπα που έκαναν τις συναλλαγές.
Σε ένα ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο είχε εμπλακεί η Τράπεζα του Βατικανού το 1982 το οποίο αφορούσε την απάτη της χρεοκοπίας της Banco Ambrosiano, της μεγαλύτερης τότε ιδιωτικής Τράπεζας της Ιταλίας.
Από την πλευρά του το Βατικανό εξέφρασε την Τρίτη 21/09 αμηχανία και έκπληξη σε σχέση με την υπόθεση ενώ υπογράμμισε επίσης τη σαφή βούληση του για απόλυτη διαφάνεια όσον αναφόρα τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές της IOR.

ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου