'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οι άνεμοι χώρισαν την Ερυθρά Θάλασσα σύμφωνα με τους επιστήμονες!!!

Μια νέα εκδοχή για τον διαχωρισμό της Ερυθράς Θάλασσας δίνουν οι επιστήμονες.
 
Σύμφωνα με τη Βίβλο, η Ερυθρά Θάλασσα χωρίστηκε στα δυο για να περάσει ο Μωυσής με τους Ισραηλίτες, που διώκονταν από τους Αιγύπτιους.

Ωστόσο προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές δείχνουν ότι το φαινόμενο δεν είναι θεϊκό αλλά ενδέχεται να οφείλεται στους  ισχυρούς ανέμους που δημιούργησαν μια γέφυρα ξηράς σε μια περιοχή.
 
Έτσι οι Ισραηλίτες κατάφεραν να φτάσουν με ασφάλεια απέναντι, συνεχίζοντας το ταξίδι για τη «γη της επαγγελίας».

Με βάση τις προσομοιώσεις, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένας ισχυρός ανατολικός άνεμος που φυσούσε όλο το βράδυ, «έσπρωχνε» τα νερά σε ένα σημείο, συγκεκριμένα σε κάποια καμπή με σχήμα U,  όπου ο ποταμός Νείλος ενωνόταν με μια λιμνοθάλασσα.

Έτσι δημιουργήθηκε μια χερσαία γέφυρα που διαλύθηκε όταν οι άνεμοι καταλάγιασαν.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Plos One, αποτελεί μέρος της ευρύτερης έρευνας που διεξάγεται για τις πιθανές τοποθεσίες και τα πιθανά βάθη των παραπόταμων του Δέλτα του Νείλου, που μεταβλήθηκαν σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου.

«Οι προσομοιώσεις ταιριάζουν πάρα πολύ με τις περιγραφές στο Βιβλίο της Εξόδου», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της έρευνας, Carl Drews, από το Αμερικανικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Ερευνών.

«Ο διαχωρισμός του νερού μπορεί να γίνει κατανοητός με τη δυναμική των υγρών. Ο άνεμος μετακινεί το νερό με τρόπο συμβατό προς τους φυσικούς νόμους, δημιουργώντας ένα ασφαλές μονοπάτι. Έπειτα αφήνει το ορμητικό νερό να γυρίσει πίσω, διαλύοντας το πέρασμα», κατέληξε ο κ.  Drews.

Πηγή econews
http://www.i-live.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου