'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα...

Καμπανάκι για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα χτύπησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση.

Σε συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Άντριαν Έντουαρντς τόνισε πως μόλις το 2009 περίπου 16.000 πρόσφυγες ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, τη στιγμή που διαθέτει μόλις 865 καταλύματα για τη στέγαση των αιτούντων.

Η χώρα υφίσταται επίσης τις συνέπειες των νέων ευρωπαϊκών νόμων για την παροχή ασύλου, σύμφωνα με τους οποίους οι αιτούντες πρέπει να ζητούν άσυλο από τη χώρα που έχει πάρει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Αυτό έχει ως συνέπεια οι χώρες εισόδου των προσφύγων, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, να αναγκάζονται να αναλάβουν το μεγαλύτερο βάρος των αιτήσεων.

Επιπλέον η Αθήνα δεν έχει χορηγήσει το καθεστώς πρόσφυγα, που παρέχει σε όσους το έχουν προστασία και κάποια δικαιώματα, παρά μόνο στο 0,3% όσων έχουν ζητήσει άσυλο (48 ανθρώπους), ένα ποσοστό κατώτερο από τον μέσο όρο του 31% που καταγράφεται στη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η UNHCR ζήτησε  από την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα.
"Η Ελλάδα προσπαθεί να λύσει αυτό που αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα", δήλωσε ο Έντουαρντς.



ΠΗΓΗ:    http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου