'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

«Παγωμένη» η αγορά των ακινήτων στα Γιάννενα

Πτώση στις αγοραπωλησίες ακινήτων που φτάνει και το 70% σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται στον Nομό Ιωαννίνων, στο οκτάμηνο του έτους. 

Η ζήτηση κινείται σε μηδενικά επίπεδα, ειδικά για την αγορά νεόδμητων ακινήτων στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, παρά τις ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, οι οποίες είναι μειωμένες έως και 15% σε σχέση με πέρυσι. 

Την ίδια ώρα κάμψη παρατηρείται και στην οικοδόμηση νέων.«Οι τιμές πώλησης των ακινήτων είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, μειωμένες κατά 10% - 15% σε σχέση και με τις αυξήσεις στο κόστος κατασκευής, ωστόσο δεν παρατηρείται η ανάλογη ζήτηση που θα έφερνε σημάδια ανάκαμψης στην αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Γιώργος Γκίκας στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ", προσθέτοντας παράλληλα ότι οι κατασκευαστές δεν προχωρούν στην ανέγερση νέων οικοδομών.

Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε και τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία η Hπειρος, το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρουσιάζει μείωση 5,5% στην έκδοση οικοδομικών αδειών και 18,8% όσον αφορά την επιφάνεια των υπό ανέγερση νέων ακινήτων.

Η αγορά ακινήτων στα Ιωάννινα παραμένει «παγωμένη» λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών, προσθέτοντας ωστόσο πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δημιουργεί ευκαιρίες σε όσους διαθέτουν ρευστό και επιθυμούν να επενδύσουν σε ακίνητα. «Δειλά - δειλά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, χωρίς αυτό όμως να μας κάνει αισιόδοξους» πρόσθεσε.

Στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων υπολογίζονται σε 1.500 τα απούλητα νεόδμητα ακίνητα, η πλειοψηφία των οποίων αφορά διαμερίσματα αλλά και μεζονέτες, από 60 τ.μ. έως 120 τ.μ. Οι τιμές στην περιοχή κινούνται στα 1.500 - 2.000 ευρώ/τ.μ. Αντίθετα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων οι τιμές φθάνουν στα επίπεδα των 3.000 ευρώ/τ.μ. 

http://epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου