'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γυναίκα επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας..!!


Για πρώτη φορά τοποθετήθηκε γυναίκα επικεφαλής της ΜΙΤ, των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας δηλαδή. 

Αυτό μετέδωσε το απόγευμα το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», επισημαίνοντας μάλιστα και το όνομά της.

Πρόκειται για την υποδιοικητή της ΜΙΤ  Afet Gunes, το όνομα της οποίας μέχρι σήμερα αναφέρονταν στον Τύπο μόνο με τα αρχικά της A.G. Η Gunes συμμετείχε σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Ερντογάν για την Ασφάλεια, κάτι που εμμέσως σήμανε και την αναβάθμισή της στην Υπηρεσία.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, η υποδιοικητής της ΜΙΤ έχει στο βιογραφικό της πλούσια δράση, ακόμα και από την σύλληψη του Οτσαλάν το 1999 – καθώς συμμετείχε στην ομάδα που ανέκρινε τον κούρδο ηγέτη.  Η Gunes ανέλαβε καθήκοντα υποδιοικητού, αρμόδιας για θέματα συλλογής πληροφοριών.

Αυτό σημαίνει ότι ιεραρχικά η συγκεκριμένη κατέλαβε το ανώτερο αξίωμα που έχει καταλάβει γυναίκα δημόσιος υπάλληλος στην Τουρκία. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στις αρχές του χρόνου, όταν η πρέσβης Αϊσέ Σεζγκίν ανέλαβε βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα της Ε.Ε.

Με αυτά τα δύο παραδείγματα η Τουρκία προσπαθεί να πείσει ότι αλλάζει και εξευρωπαϊζεται , σπάζοντας την επί 87 χρόνια ανδρική ηγεμονία στην τουρκική δημόσια διοίκηση. Ωστόσο ο δρόμος για την πλήρη απόκτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου είναι μακρύς, όπως και αυτός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων...


 ΠΗΓΗ:    http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου