'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

"Τακτοποίηση" αυθαιρέτων για τακτοποίηση του χρέους

Ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή των ημιυπαίθριων χώρων φαίνεται πως προωθεί η κυβέρνηση για τα αυθαίρετα, με στόχο την εξοικονόμηση εσόδων, ύψους 1.3 δισεκατομμυρίου ευρώ μέσα στο 2011.

Δεδομένου του ότι δεν είναι δυνατό να φορολογηθούν τα αυθαίρετα, χωρίς να έχουν κάποια επίφαση νομιμότητας, θα υπάρξει μια ευρύτερη ρύθμιση, αντίστοιχη, ίσως, με εκείνη των ημιυπαίθριων ή παλαιότερων ρυθμίσεων.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, που αφορά στη μείωση των προστίμων, που έχουν επιβληθεί, να “τρέξει” μαζί με την περαίωση.
Οι συντάκτες του μνημονίου, εγγράφοντας για το 2011, πρόσθετα έσοδα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ, από την τακτοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων, κατανέμουν το εν λόγω κονδύλι, ως εξής :
- 800 εκατομμύρια ευρώ, από τη “φορολόγηση των αυθαιρέτων” και
- 500 εκατομμύρια ευρώ από τους ημιυπαίθριους.
Μια άλλη πηγή εσόδων, είναι η μεταφορά συντελεστή δόμησης, στην οποία στρέφεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σε ό,τι αφορά μάλιστα τη μεταφορά συντελεστή δόμησης, κοινοποιήθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Σηφουνάκη, όλα τα κατά καιρούς σχέδια νόμου και οι ενστάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να βρεθεί “η χρυσή τομή”, που θα επιτρέψει την εφαρμογή του μέτρου της μεταφοράς συντελεστή, αφού εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα, στα ταμεία του δημοσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου