'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Σύνταγμα οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ μετά την ολονυκτία

Έξω από το Κοινοβούλιο παραμένουν συγκεντρωμένοι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης, έχοντας περάσει όλη τη νύχτα στο προαύλιό του. Χθες, ο ΛΑΟΣ ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των εμπορευματικών μεταφορών, η οποία θα λάβει χώρα σήμερα το μεσημέρι.
Το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, κλείνοντας δρόμους με τα φορτηγά τους, εξετάζει η Επιτροπή Αγώνα Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εμπορευματικές μεταφορές, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γ. Τσάμος.

Ο αριθμός των συγκεντρωμένων αναμένεται να αυξηθεί όταν στο Σύνταγμα θα καταλήξει και η πορεία των εργαζόμενων στον ΟΣΕ, έπειτα από διαμαρτυρία που θα πραγματοποιήσουν έξω από το υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων λαϊκών αγορών πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης.

Η καθιστική διαμαρτυρία, που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών από χθες μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στη Βουλή, συνεχίζεται ειρηνικά, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα. Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Τζωρτζάτο, επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής το ψήφισμα, με το οποίο ο κλάδος ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις μεταφορές και την έναρξη διαλόγου άρθρο - άρθρο.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης πραγματοποίησαν χθες γενική συνέλευση και επέκριναν δριμύτατα τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, υποστηρίζοντας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του και τον κάλεσαν να δώσει στους μεταφορείς γραπτώς τα όσα λέει για βελτιώσεις, προς το καλύτερο, του νομοσχεδίου, όπως η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα φορολογικά και ασφαλιστικά τους θέματα και άλλα. 

Τρία είναι τα ζητήματα στα οποία αντιδρούν έντονα οι επαγγελματίες: η πρόβλεψη για μηδενισμό της άϋλης αξίας της αδείας, μετά την πάροδο της 3ετούς περιόδου προσαρμογής των επαγγελματιών στο νέο καθεστώς, ζητούν να παραταθεί από 3 σε 5 χρόνια η περίοδος προσαρμογής ώστε να έχουν το χρόνο να οργανωθούν καλύτερα στα νέα δεδομένα που προβλέπει ο νόμος και τρίτον εκφράζουν φόβους ότι με το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς θα μπορούν να έλθουν στην Ελλάδα πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες με μηδενική αξία της αδείας θα δημιουργήσουν μεγάλες εταιρίες, παίρνοντας από αυτούς το μεταφορικό έργο.

Πάντως, ο κ. Ρέππας, μιλώντας χτες σε αρκετούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, σημείωσε ότι μπορεί να αποσύρει τη διάταξη για τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής των τριών ετών και οι ρυθμίσεις να ισχύσουν από την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην περίοδο προσαρμογής, τονίζοντας ότι νόμος θα εφαρμοστεί, για να μπει μια νέα τάξη πραγμάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

Όσο για τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, επικρατεί ηρεμία με την η αστυνομία να έχει λάβει σήμερα αυξημένα μέτρα, αλλά και σαφείς εντολές να μην επιτραπεί σε φορτηγά να μετακινηθούν προς την Αθήνα. Η κίνηση στις εθνικές οδούς γίνεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει μια σχετική δυσκολία, καθώς είναι ελεύθερη μόνο μία λωρίδα. 

Συνολικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής στα μπλόκα βρίσκονται 850 φορτηγά ενώ οι ιδιοκτήτες φορτηγών από Θεσσαλονίκη και Κρήτη ταξίδεψαν έως την Αθήνα για να ενωθούν με τους εδώ συναδέλφους τους στις διαμαρτυρίες.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου