'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πέντε διαιτητές και στην Ελλάδα!!!

Ο Πλατίνι παρότρυνε τον Πιλάβιο να εφαρμόσει την απόφαση του.

Η ΕΠΟ φέρεται αποφασισμένη να υιοθετήσει το πείραμα των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ με τους 5 διαιτητές από την επόμενη σεζόν στο Κύπελλο και μετά στο πρωτάθλημα. Τι είπε ο Πλατινί στον Πιλάβιο. Ποιοι Έλληνες έχουν ήδη παίξει ως πρόσθετοι βοηθοί. Πού εφαρμόζεται το πείραμα... Στην υιοθέτηση του πειράματoς της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ με τους πέντε διαιτητές φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει η ΕΠΟ...


Σύμφωνα με πληροφορίες η σκέψη που υπάρχει στην ομοσπονδία είναι το πείραμα να αρχίσει από την επόμενη σεζόν στο Κύπελλο και στη συνέχεια να επεκταθεί στο πρωτάθλημα.


Η ΕΠΟ οδηγείται στην απόφαση υιοθέτησης του πειράματος των πέντε διαιτητών λόγω των προβλημάτων στη διαιτησία και λόγω της υιοθέτησής του από την ΟΥΕΦΑ στο Γιουρόπα Λιγκ πέρυσι και στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς επίσης και στο Γιουρόπα Λιγκ στην τρέχουσα σεζόν.


Ο Μισέλ Πλατινί κατά την προ ημερών παρουσία του στην Αθήνα παρότρυνε τον Πιλάβιο στην απόφαση να εφαρμόσει το πείραμα.


Το πείραμα προβλέπει ότι δύο διαιτητές βρίσκονται στη γραμμή του τέρματος της μεγάλης περιοχής, ελέγχουν τι συμβαίνει σε αυτές αφού είναι πολύ κοντά και εισηγούνται στο διαιτητή.


Μέχρι στιγμής έχει φανεί ότι μειώνονται οι περιπτώσεις προσποίησης των επιθετικών με στόχο να ξεγελάσουν το διαιτητή και να κερδίσουν πέναλτι. Επίσης φαίνεται ότι έχει μειωθεί η προσπάθεια των αμυντικών να ανακόψουν αντικανονικά τους επιθετικούς.


Για τη θέση των δύο πρόσθετων βοηθών η ΟΥΕΦΑ χρησιμοποιεί διαιτητές και όχι επόπτες. Στην Ελλάδα το θέμα δεν έχει συζητηθεί ούτε σε επίπεδο παραγόντων, ούτε έχει διδαχθεί στους διαιτητές. Ωστόσο, τέσσερις διαιτητές στους πρώτους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ χρησιμοποιήθκαν ως πρόσθετοι βοηθοί.


Οι Δ. Καλόπουλος και Β. Παμπορίδης στον αφώνα Σάλτσμπουργκ - Μάντσεστερ Σίτι με διαιτητή τον Δαλούκα και οι Μ. Κουκουλάκης και Ηλ . Σπάθας στον αγώνα Σπάρτα Πράγας – Παλέρμο με διαιτητή τον Κάκο.


Οι συνομοσπονδίες και οι ομοσπονδίες που έχουν ζητήσει να εφαρμόσουν το πείραμα είναι οι ακόλουθες:


- Η Ασιατική συνομοσπονδία: AFC President’s Cup 2010 (24-26 September)


- Η ομοσπονδία της Βραζιλίας: Campeonato Baiano de Futebol Feminino 2010 (Sept-Dec 2010), Campeonato Carioca de 2011


- Η ομοσπονδία του Μεξικού: Torneo Clausura 2011, Torneo Apertura 2011 and Torneo Clausura 2012


- Η Γαλλική ομοσπονδία: Coupe de la Ligue 2010/2011 (League Cup)


- Η ΟΥΕΦΑ: UEFA Champions League 2010/2011 and 2011/2012, UEFA Europa League 2010/2011 and 2011/2012, and UEFA Super Cup 2010 and 2011.


Πηγή: www.soccerplus.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου