'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάργηση δημοσίων οργανισμών και απολύσεις

Τη συγχώνευση και κατάργηση δημοσίων οργανισμών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περιστολής των κρατικών δαπανών.

Η τρόικα (εστιάζοντας την προσοχή της στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ) έχει ζητήσει να προχωρήσουν άμεσα οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και τον αντιπρόεδρο κ. Θόδωρο Πάγκαλο, προετοιμάζεται σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή με στόχο τον περιορισμό της δαπάνης μισθοδοσίας που ετησίως ανέρχεται στα 19 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει φορείς και οργανισμούς που δεν παράγουν σημαντικό έργο και να αξιοποιήσει σε άλλες υπηρεσίες το προσωπικό τους χωρίς όμως να έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο απολύσεων σε περίπτωση κατάργησης θέσεων.

Όπως υποστηρίζουν, το Σύνταγμα παρέχει τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις, χωρίς αυτές να θεωρούνται παράνομες.

Σύμφωνα εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να απολυθούν χωρίς «νομικά κωλύματα» είναι πάνω από 150.000.

Τα πρωτεία, πάντως, στη λίστα των υπουργείων με τις εποπτευόμενες υπηρεσίες κατέχουν το Αγροτικής Ανάπτυξης με 277 οργανισμούς, το Παιδείας με 261 και το Υγείας με 223.


star.gr
http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου