'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Έκαναν την οδό Ερμού ... λαϊκή αγορά και μοίραζαν λαχανικά

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν στις 10 το πρωί της Τετάρτης οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, ενώ αύριο, Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε απεργία, ζητώντας τρίμηνη αναβολή του μέτρου χρήσης φορητών ταμειακών μηχανών.

Από 1η Οκτωβρίου ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου, ωστόσο οι παραγωγοί δηλώνουν ανέτοιμοι.
Aπό νωρίς το πρωί οι παραγωγοί έχουν στήσει τους πάγκους τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Συνταγμα και μοιράζουν φρούτα και λαχανικά.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Πέμπτη οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν καθώς οι έμποροι πωλητές δεν μετεχουν στην κινητοποίηση των παραγωγών.
Οι παραγωγοί διαφωνούν με την εφαρμογή του μέτρου και σύμφωνα με πληροφορίες μόνο ορισμένοι έχουν προχωρήσει στην αγορά ταμειακών μηχανών, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει ούτε την παραγγελία.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς είναι πλέον τόσο οριακός ο χρόνος που και τώρα να παραγγείλουν τις ταμειακές μηχανές θα είναι αδύνατον να τις έχουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Οι παραγωγοί ζητούν νέο γύρο διαβούλευσης και ξεκινούν κινητοποιήσεις όχι μόνο για το θέμα των ταμειακών αλλά για φορολογικά ζητήματα, για την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα και για προβλήματα λειτουργίας του θεσμού των λαϊκών αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου