'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

"Βρώμικος" κυνηγός φοροδιαφυγής.....

Ενώ ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον της πάταξης της φοροδιαφυγής, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ προτιμούσε να παίρνει χρήματα ώστε να "τακτοποιεί" φορολογικές υποθέσεις. Εξαιτίας του τα αρμόδια υπουργεία εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Μετά από συνδυασμένες  ενέργειες  των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών  και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη υπάλληλος του ΣΔΟΕ – Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για τακτοποίηση φορολογικής υπόθεσης.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

Ο συλληφθείς είναι 54 ετών και υπηρετεί στο ΣΔΟΕ Κέρκυρας. Παράλληλα, κατηγορείται και καταζητείται ένας ακόμα υπάλληλος του ΣΔΟΕ ηλικίας 44 ετών. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τον Ιούλιο πήγαν στους Παξούς για ελέγχους και έμειναν στο ξενοδοχείο ενος 57χρονου, ο οποίος είναι αυτός που κατήγγειλε το περιστατικό. 

Εκεί, του είπαν ότι έχει φορολογικές παραβάσεις και έκτοτε του τηλεφωνούσαν και τον απειλούσαν. Τελικά του ζήτησαν 30.000 ευρώ για να το ρυθμίσουν, ενώ ο ίδιος κατήγγειλε το συμβάν στο υπουργειο Οικονομικών. 

Αρχικά συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα στις 10.000 το πρωί στο κέντρο της Κέρκυρας. Ο 57χρονος του προσκόμισε 5.000 αλλά ο έφορος τον έδιωξε. Έτσι,  ο 57χρονος επέστρεψε με 30.0000 ευρώ τα οποία ήταν προσημειωμένα. όταν τα έδωσε στον εφοριακό εκείνος πιάστηκε επ' αυτοφώρω και  συνελήφθη.

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη μετά τη σύλληψη υπαλλήλου του ΣΔΟΕ για χρηματισμό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μετά από συνδυασμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη υπάλληλος του ΣΔΟΕ - Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων να λαμβάνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για τακτοποίηση φορολογικής υπόθεσης.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου