'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Στα 126εκ.€ η ''μαύρη τρύπα'' του δήμου!!!!

Τα 126 εκατ. ευρώ φαίνεται πως αγγίζει η «μαύρη τρύπα» του δήμου Θεσσαλονίκης προς προμηθευτές, δάνεια τραπεζών, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία...

όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση. Η περισυλλογή των στοιχείων δεν είναι εύκολη εργασία και δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι, λόγω μη ύπαρξης ολοκληρωμένου συστήματος μηχανοργάνωσης», δήλωσε ο κ. Καπόν, παρουσιάζοντας τις οικονομικές οφειλές του δήμου.


Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, τα χρέη προς τους προμηθευτές φτάνουν τα 34 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 43 εκατομμύρια ευρώ είναι το ύψος των δανείων που έλαβε η προηγούμενη διοίκηση, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από την Τράπεζα Πειραιώς.


Πρόσθεσε, δε, ότι σε αυτά τα 77 εκατομμύρια θα πρέπει να προσθέσουν τα 7,1 εκατομμύρια ευρώ χρέη προς την εφορία από την υπόθεση της υπεξαίρεσης, άλλα 22 εκατομμύρια από φορολογικές παραβάσεις που εντοπίστηκαν με τιμολόγια, που είτε είναι πλαστά, είτε δεν καταχωρήθηκαν στις καταστάσεις του δήμου, ενώ, τέλος, οφείλονται 20 εκατομμύρια ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.


Σύμφωνα με τον κ. Καπόν, από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψαν αξιοπερίεργα πράγματα, όπως η μη ύπαρξη λογιστηρίου στο δήμο Θεσσαλονίκης, η αδυναμία ισολογισμού, η μη ύπαρξη διπλογραφικού συστήματος, η έλλειψη μητρώου παγίων, και η έλλειψη συστήματος παρακολούθησης των αποθηκών.



newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου