'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τον πολιούχο τους νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο γιόρτασαν χθες τα Γιάννενα

Τον πολιούχο τους νεομάρτυρα Αγιο Γεώργιο τον εξ Ιωαννίνων, γιόρτασαν χθες τα Γιάννενα και με συμμετοχή χιλιάδων πιστών στη λιτανεία που έγινε λίγο πριν το μεσημέρι.

Ο Αγιος Γεώργιος, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους σε ηλικία 30 ετών, στις 17 Ιανουαρίου 1838, στον πλάτανο που υπήρχε στην τοποθεσία Κουρμανιό, κοντά στην πύλη του κάστρου της πόλης, όταν αρνήθηκε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό.

Αν και το σώμα του Αγίου έμεινε μέρες κρεμασμένο, δεν αλλοιώθηκε, ενώ ταυτόχρονα ένα φωτεινό σημάδι ήταν μόνιμα πάνω από το κεφάλι του τις νύχτες και έγιναν πολλά θαύματα σε ασθενείς.

Αυτά έπεισαν τους Τούρκους να αποδεχθούν την αγιότητα του Αγίου Γεωργίου και έδωσαν εντολή να ενταφιαστεί με τις μεγαλύτερες τιμές, κάτι που έγινε από τον τότε μητροπολίτη Ιωακείμ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, έγινε το 1971 και από τότε φυλάσσονται στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που αναγέρθηκε στην πλατεία Πάργης στο κέντρο της πόλης.

Ο Αγιος Γεώργιος καταγόταν από το χωριό Τσούρχλι Γρεβενών, που από το 1927, ονομάστηκε Αγιος Γεώργιος προς τιμήν του Αγίου.Η 17η Ιανουαρίου, είναι επίσημη αργία για τα Ιωάννινα, ενώ σχολεία, καταστήματα κ.λπ., παρέμειναν κλειστά. 


http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου