'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο δήμαρχος Πάρου και η «συνωμοσία του κραγιόν»

Τη νίκη του Χρήστου Βλαχογιάννη, δημάρχου Πάρου, επικύρωσε – όπως έχουμε ήδη αναφέρει – με απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείου της Σύρου στις 10 Ιανουαρίου 2011.  
 
Οι δικαστές αποφάσισαν ότι μόλις εννιά (!) ψήφοι και όχι 16 έκαναν τελικά τη διαφορά και προσέφεραν στον πρώην δήμαρχο Πάρου (και διάδοχο του Γιάννη Ραγκούση, για να μη ξεχνιόμαστε) μια δεύτερη θητεία.

Όμως, το αποτέλεσμα αυτής της δίκης, σύμφωνα με τον Σπύρο Λάβδα, έναν εκ των δικηγόρων της πρώην επάρχου του νησιού, Γρηγορία Πρωτολάτη, - η οποία ήταν και αντίπαλος του κ. Βλαχογιάννη στις εκλογές - αφήνει πολλά ερωτήματα και προκαλεί τον κοινό νου.

Όπως εξηγεί σε επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» ο κ. Λάβδας ,οι δικαστές δεν ακύρωσαν ψηφοδέλτια που έφεραν κόκκινες γραμμές από στυλό – τις οποίες χαρακτήρισαν σημάδια από κραγιόν (!) – λες και το κραγιόν το βάζουμε στα χέρια και όχι στα χείλη. Δεν ακύρωσαν ούτε τα ψηφοδέλτια που είχαν λάδια, αλλά ούτε και εκείνα που ήταν εμφανώς σκισμένα.
Αυτό, όμως, που δεν έκαναν οι δικαστές ή το έκαναν επιδερμικά – χαρίζοντας έτσι μια ακόμη θητεία στον διάδοχο-ακόλουθο – του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, είναι να εξετάζουν στα σοβαρά τα στοιχεία των μεταδημοτεύσεων που έγιναν στο νησί.

Πώς είναι δυνατόν οι περισσότεροι από εκείνους που έκαναν αίτηση μεταδημότευσης να έχουν κοινό γραφικό χαρακτήρα; Διαβολική σύμπτωση ή ο ίδιος υπάλληλος συνέτασσε τις αιτήσεις, προκειμένου να κλείσουν στόματα και να τηρηθούν οι τύποι; Πώς είναι δυνατόν τη σχετική απαραίτητη βεβαίωση να την εκδίδουν υπάλληλοι, αναρμόδιοι γι’ αυτή τη δουλειά; Προηγήθηκε έλεγχος των στοιχείων αυτών, για να είναι νόμιμη η μεταδημότευση;

Γιατί οι εκδοθείσες βεβαιώσεις, που βέβαια προηγούνται των αποφάσεων μεταδημότευσης, δεν φέρουν αριθμό πρωτοκόλλου προγενέστερο και διαφορετικό από τον αριθμό πρωτοκόλλου της απόφασης; Γιατί όμως καμιά δεν είχε δικό της αριθμό πρωτοκόλλου; Επειδή, προφανώς, όλες εκδόθηκαν – για τα μάτια του κόσμου, του εισαγγελέα και των δικαστών – την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση της εισαγγελικής εντολής.

Ας μη ξεχνάμε ότι η πλευρά της Γρηγορίας Πρωτολάτη είχε ζητήσει για να τα καταθέσει το δικαστήριο τέσσερις φορές (!) με αντίστοιχες εισαγγελικές παραγγελίες τα στοιχεία με τους καταλόγους των μεταδημοτεύσεων. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ», ο κ. Βλαχογιάννης, νικητής και με τη «βούλα» αυτών των εκλογών το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης και τρεις πριν από τη δημόσια ανάρτησή της, γλέντησε με φίλους του μέχρι τα ξημερώματα στα μπουζούκια στη Νάουσα. Φυσικά και δεν ποινικοποιούνται ούτε οι ανθρώπινες επαφές ούτε ο τρόπος διασκέδασης, αλλά σωστά κάποιοι στο νησί επισημαίνουν ότι δεν είχαν όλοι την ίδια αγωνία για το αποτέλεσμα της δίκης.

Και κάτι τελευταίο: οι κάτοικοι του νησιού συχνά αναφέρουν ότι ο μόνος λόγος που η Αντίπαρος έγινε δήμος μόνη της, μέσα στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που επέβαλε το σχέδιο «Καλλικράτης», και δεν ενώθηκε διοικητικά με την Πάρο είναι γιατί εκεί η πρώην έπαρχος Αντιπάρου, Γρηγορία Πρωτολάτη, είχε «πέραση» και αυτό θα οδηγούσε σε νίκη στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Τελικά, φαίνεται πως αυτό το «σενάριο» δεν είναι και τόσο απίθανο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια (αν δεν κάνουμε λάθος) μόνο η Αντίπαρος και το Μεγανήσι (δίπλα) από τη Λευκάδα εξαιρέθηκαν – επειδή και καλά είναι νησιά – αν και έχουν πολύ μικρό ποσοστό δημοτών - μόνιμων κατοίκων.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή του δικηγόρου Σπύρου Λάβδα
Βγήκε λοιπόν η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου!

Ήταν αυτή που περίμεναν όλοι! Κυρίως αυτή που περίμεναν οι Δικηγόροι της πλευράς της κ. Πρωτολάτη!!! Ήταν τέλος η απόφαση που διαλαλούσαν πολλές ημέρες πριν την έκδοση της οι έχοντες πρόσβαση στα ενδότερα του Διοικητικού Πρωτοδικείου!!! Έτσι λοιπόν κ.κ. του «Εκλογοδικείου» και η πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος.


Μετά λοιπόν από την λαίλαπα της καλπονοθείας που ξεκίνησε από το «γιουρούσι» του Υπουργικού Συμβουλίου, με τη στήριξη του ντόπιου Βουλευτή του Π.Α.Σ.Ο.Κ, μέχρι το πρωτόγνωρο φαινόμενο να διαπιστωθούν από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών (Περιφέρειας) που για πρώτη φορά παρίσταναν του Δικαστικούς αντιπροσώπους, 20 άκυρα ψηφοδέλτια στην πλευρά του κ. Βλαχογιάννη και 110 ψηφοδέλτια στην πλευρά της κ. Πρωτολάτη, αντιλαμβάνεται ο κάθε νοήμων και αντικειμενικός κριτής, ποιος κέρδισε στις εκλογές αυτές.


Οι μόνοι που δεν το κατανόησαν ήταν οι δήθεν εκλεγέντες. Επαίρονται ότι εξελέγησαν, γιατί στην εποχή μας, ενοχές και αναστολές δεν υπάρχουν.


Αυτή και αν ήταν καλπονόθευση της βούλησης των πολιτών της Πάρου!


Όμως επανέρχομαι στο θέμα μας στη κριτική δηλαδή της απόφασης του Εκλογοδικείου. Και όσα θα ακολουθήσουν αφορούν μόνο εκείνους που έχουν γνώση, που σκέφτονται και δεν έχουν παρασυρθεί από τυφλούς φανατισμούς. Ακόμη δε και για τους μη δημοτικοδίαιτους.


Ο δικηγόρος Σπύρος Λάβδας
Ο δικηγόρος Σπύρος Λάβδας
Αρνήθηκε λοιπόν το Δικαστήριο να ακυρώσει τα εμφανώς άκυρα ψηφοδέλτια με αστείες δικαιολογίες. Σε σειρά ψηφοδελτίων που έφεραν διακριτικά γνωρίσματα είχε απαντήσεις που προκαλούσαν την κοινή λογική. Ας πούμε ότι σε σειρά δεκάδων ψηφοδελτίων με κόκκινες γραφές από στυλό σε διάφορα και διαφορετικά σημεία του ψηφοδελτίου απαντούσε ότι δημιουργήθηκαν από κραγιόν μελλών της Εφορευτικής επιτροπής ή της Δικαστικής αντιπροσώπου και επιπλέον με την παρατήρηση ότι ήταν αχνές οι γραμμές αυτές. Άλλο κυρίες μου και κύριε οι κόκκινες γραμμές από στυλό και άλλο από κραγιόν. Ήταν τόσο μαζικές οι περιπτώσεις των κραυγαλέων αυτών στιγμάτων που όλες θεωρήθηκαν ως προερχόμενες από κραγιόν, ώστε σου δίνεται η πεποίθηση ότι στα διάφορα αυτά εκλογικά τμήματα, υπήρχαν τροτέζες που φιλούσαν τα ψηφοδέλτια αυτά, γιατί το κραγιόν δεν τοποθετείται με τα χέρια.

Κατά συνέπεια έχουμε α) κόκκινες γραμμές από στυλό, που σε μια απίθανη ερμηνεία έγιναν από κραγιόν β) ήταν και αχνές γραμμές, λέει η απόφαση, λες και δύο μήνες μετά τις εκλογές δε θα μπορούσε να μην έχει εκτονωθεί η χρωματική ένταση, ενώ αρνήθηκαν να λάβουν υπόψη, όπως όφειλαν, τη μικροσκοπικώς και μακροσκοπικώς φωτογραφιών των ψηφοδελτίων που είχε γίνει λίγες μέρες μετά τις εκλογές, είχαν προσκομισθεί στη Δικογραφία και αποτύπωναν απτή και όχι αχνή την εικόνα των άκυρων ψηφοδελτίων.


Επιπλέον, σειρά ψηφοδελτίων βουτηγμένων στα λάδια, σκισμένα και τσαλακωμένα με εμφανή στοιχεία παραβίασης του απόρρητου της ψηφοφορίας, βγήκαν έγκυρα, γιατί ανοίχθηκαν λέει από λερωμένα χέρια και τα κάθετα σχισίματα προήρχοντο από τα λαστιχάκια! Αιδώς Αργείοι!


Τα μέλη δηλαδή της Εφορευτικής επιτροπής άλλαζαν τα λάδια του αυτοκινήτου τους, τα δε λαστιχάκια δεν τοποθετούνται καθέτως αλλά οριζοντίως.


Τέλος, αξίζει τον κόπο να επισημανθεί ότι έγκυρο θεωρήθηκε και ψηφοδέλτιο που είχε σχήματα περίεργα, δίκην σταυρών, εκ των οποίων ένα αριστερά του ονόματος του επικεφαλής (Βλαχογιάννη) ένα δεξιά του ονόματος υποψηφίου συμβούλου, άλλο αριστερά του ονόματος άλλου υποψηφίου και άλλο δεξιά του ονόματος τρίτου υποψηφίου. Εναλλάξ δηλαδή, αριστερά, δεξιά, αριστερά, δεξιά, περίεργα σχήματα για να γνωρίζουμε αν ο ψηφοφόρος ενήργησε κατά τις υποδείξεις. Αυτό το ψηφοδέλτιο λέει η απόφαση ήταν έγκυρο, γιατί μετέφρασε τα σχήματα σε σταυρούς, γιατί η εναλλακτική τοποθέτησή τους αριστερά, δεξιά δεν σήμαινε τίποτα και κατά συνέπεια δεν υπήρχε λόγος ακυρότητας !


Το αποκορύφωμα της πρόκλησης, προέρχεται από τον επιδερμικό τρόπο, που αντιμετωπίστηκε η αναφορά στις παράνομες μεταδημοτεύσεις. Απαντά η απόφαση «ότι βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας υπήρχαν, αποφάσεις υπήρχαν, καλώς ψήφισαν οι μόνιμοι κάτοικοι Κιλκίς, Τρικάλων, Αθηνών, Αμπου-Ντάμπι κλπ. κλπ. Κυρίες μου και κύριοι δεν υπήρχαν βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, γιατί όλες αυτές οι βεβαιώσεις εκδόθηκαν, όταν ζητήσαμε τη χορήγηση των μεταδημοτεύσεων και αυτό προκύπτει από το ότι δεν είχαν δικό τους αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά τον αριθμό πρωτοκόλλου των αποφάσεων μεταδημότευσης. Πάλι για την γνώση των ενδιαφερόμενων για την αλήθεια και για τους Δικαστές που εξέδωσαν αυτή την απόφαση είναι:


Α) Κάνεις αίτηση μεταδημότευσης. Εδώ λοιπόν είχαμε κοινό γραφικό χαρακτήρα για όλες σχεδόν αυτές τις αιτήσεις. Διαβολική σύμπτωση, όλοι οι αιτούντες είχαν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα! Περίεργο ή ευεξήγητο;


Β) Εκδίδει ο καθ' ύλην αρμόδιος βεβαίωση, αφού ελέγχει την ύπαρξη των προϋποθέσεων. Εδώ λοιπόν είχαμε να υπογράφουν τις βεβαιώσεις και αναρμόδιοι!!! Μες στον πανικό τους, υπέγραφε τις βεβαιώσεις ο καθένας, που βρισκόταν μπροστά, από τους μη αρμόδιους προκειμένου να καλύψουν τον τύπο.


Γ) Η εκδοθείσα όμως βεβαίωση που βέβαια προηγείται της αποφάσεως μεταδημότευσης, πρέπει να φέρει αριθμό πρωτοκόλλου προγενέστερο και διαφορετικό από τον αριθμό πρωτοκόλλου της απόφασης.


Καμιά όμως δεν είχε δικό της αριθμό πρωτοκόλλου, ήταν ανύπαρκτες οι βεβαιώσεις αυτές, όλες εκδόθηκαν για την ανάγκη της χορήγησης που ζητήθηκαν και φέρουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της απόφασης, που έπρεπε να έχει άλλον αριθμό πρωτοκόλλου και προφανώς μεταγενέστερο αριθμό πρωτοκόλλου


Ε λοιπόν αυτές οι μεταδημοτεύσεις δεν ήταν παράνομες κατά την άποψη του Εκλογοδικείου.


Κανένα άλλο σχόλιο, παρά μόνο μια συμβουλή.


Ας αποφεύγουν την δημοσιοποίηση στρεβλών και φανατικών απόψεων, άνθρωποι που συνέδραμαν στην αθλιότητα των προεκλογικών μεθοδεύσεων.


Mε εκτίμηση


Σπύρος Λάβδας


Πηγή φωτό: fileleutheros.pblogs.gr
Θέμος Εξαρχέας
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=241156&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου