'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Οι φαρμακαποθήκες οι μόνες εταιρείες που νικούν την κρίση!! Τυχαίο;

Το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας αγοράς φαρμακαποθηκών κάλυψαν οι εταιρείες (52%) έναντι των συνεταιρισμών (48%).

Στην ελληνική αγορά χονδρικής εμπορίας φαρμάκου δραστηριοποιείται ήδη μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και συνεταιρισμών φαρμακοποιών με μακρόχρονη και ισχυρή παρουσία και δυναμική.


Οι τελευταίες μεταβολές και προοπτικές εξέλιξης του συγκεκριμένου κλάδου παρουσιάζονται στη δεύτερη έκδοση της κλαδικής μελέτης που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group AE.

Οι ελληνικές φαρμακαποθήκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τομέα υγείας, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Επιπλέον, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξάπλωση του δικτύου διανομής τους, ενώ διανέμουν μια διευρυμένη γκάμα φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών ειδών, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα και πυκνότερα δίκτυα διανομής στην Ευρώπη και από τα πλέον άρτια εξοπλισμένα φαρμακεία.


Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου πραγματοποιούν επενδύσεις με σκοπό την ανανέωση του μηχανολογικού τους εξοπλισμού, δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την πιστοποίησή τους στην ορθή διακίνηση προϊόντων και υποχρεώνονται να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων διαδικασιών παραγγελιοληψίας, την αποθήκευση και την ποιοτική διανομή. 


Τόσο οι φαρμακαποθήκες (εταιρείες) όσο και οι προμηθευτικοί συνεταιρισμοί προχωρούν σε συνεργασίες, εξαγορές ή/και ίδρυση θυγατρικών, προκειμένου να επεκτείνουν το δίκτυο διανομής τους και να αντεπεξέλθουν στον έντονο ανταγωνισμό.


greekmoney
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου